Cenu Tibora Vichtu odovzdajú na MFF Bratislava

Cena_Tibora_Vichtu_logo_resizeSúčasťou Medzinárodného filmového festivalu v Bratislave bude aj tento rok finále scenáristickej súťaže Ceny Tibora Vichtu. V pondelok 7. novembra o 19.00 hodine budú v rámci 9. ročníka slávnostného večera prezentovať svoje práce autori šiestich scenárov v kategórii Celovečerný hraný film.Z nich napokon odborná porota vyberie víťaza, ktorý má možnosť zúčastniť sa finále poľskej scenáristickej súťaže ScriptEast vo Varšave a dvoch prestížnych festivalov v Berlíne a Cannes. Zároveň získa finančnú odmenu vo výške 2.000 eur a preklad scenára do anglického jazyka.

Hlavným poslaním Ceny Tibora Vichtu je poskytnúť talentovaným autorom priestor prezentovať svoje práce, ktoré zároveň posudzujú porotcovia z oblasti filmových a televíznych odborníkov. Talentovaní slovenskí aj českí scenáristi súperia celkovo v troch kategóriách: celovečerný hraný film, internetový seriál do 5 minút a hraný komediálny seriál.

Počas slávnostného finále budú premietané dva filmy úspešných účastníkov minulých rokov : Kto je tam? v réžii Vandy Raýmanovej a Posledný autobus v réžii Martina Snopeka a Ivany Laučíkovej a súčasťou večera bude aj pocta filmovému teoretikovi a novinárovi Pavlovi Brankovi pri príležitosti životného jubilea.

V predchádzajúcich rokoch získali Cenu Tibora Vichtu napríklad aj Juraj Lehotský, Roman Hribik, Mira Fornay, Zuzana Belková a ďalší.

Porotu 9. ročníka Ceny Tibora Vichtu tvoria:

V kategórii Celovečerný hraný film Dagmar Ditrichová (odbornágarantka súťaže, dramaturgička), Ondrej Šulaj (odborný garant súťaže,
scenárista), Marián Puobiš (dramaturg), Jan Fleischer (scenárista) a Ján Púček (scenárista).

V kategórii Internetový seriál do 5 minút rozhodovali Ivan Huljak (šéfdramaturg TV JOJ, scenárista), Marián Puobiš (dramaturg) a Stano
Guštafík (dramaturg, scenárista).

V poslednej kategórii Hraný komediálny seriál posudzovali práce Ivan Huljak (šéfdramaturg TV JOJ, scenárista) a Stano Guštafík (dramaturg, scenárista).

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.