Zlato (USA 2016)

zlatoGold
121 minút.
Scenár: Patrick Massett, John Zinman. Réžia: Stephen Gaghan. Kamera: Robert Elswit. Strih: Douglas Crise, Rick Grayson. Hudba: Daniel Pemberton. Účinkujú: Matthew McConaughey, Edgar Ramírez, Bryce Dallas Howard, Corey Stoll, Toby Kebbell, Bill Camp, Joshua Harto, Timothy Simons, Craig T. Nelson, Macon Blair, Adam LeFevre a ďalší.
Slovenská premiéra 16. marca 2017
Scenárista filmov Traffic - Nadvláda gangov, Krvavá voľba a Pevnosť Alamo Stephen Gaghan režíroval thrillery Opustená (2002) a Syriana (2005). Pre svoju tretiu réžiu pre kiná si však zvolil predlohu Patricka Massetta a Johna Zinmana, scenáristov televíznych seriálov Knight Rider, Chicago: Zákon ulice, Finder: Šiesty zmysel a Čierny zoznam. Príbeh je inšpirovaný skutočným škandálom Bre-X Mineral Corporation zo začiatku 90. rokov minulého storočia. Matthew McConaughey hrá obézneho plešivejúceho a krachujúceho biznismana Kennyho Wellsa, ktorý sa v úsilí objaviť bohatú zlatú žilu spojí s kedysi renomovaný geológom Mikom Acostom (Edgar Ramirez). Zdá sa, že v džungli na exotickom ostrove Borneo po mnohých neúspešných pokusoch skutočne objavia to čo hľadajú. Ale vysvitne, že ani zlato nemusí vždy byť zárukou šťastia.
Foto: Forum Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.