Brankár (Veľká Británia/SRN 2018)

TrautmannTrautmann
Životopisná romantická dráma, 120 minút
Scenár a réžia: Marcus H. Rosenmüller. Kamera: Nicholas J. Schofield. Strih: Alexander Berner. Hudba: Gerd Baumann. Hrajú: David Kross, Freya Mavor, John Henshaw, Harry Melling, Gary Lewis, Dervla Kirwan, Michael Twost, Dave Johns, Barbara Young, Chloe Harris, Mikey Collins a ďalší.
Slovenská premiéra: 27. júna 2019
Film Brankár prináša dramatický životný príbeh legendárneho futbalistu Manchester City Berta Trautmanna (David Kross), ktorý sa v povojnovom Anglicku presadil napriek svojmu nemeckému pôvodu. Príbeh muža, ktorý miloval futbal, Anglicko a ženu svojho života Margaret (Freya Mavor), a vďaka svojím výnimočným schopnostiam a vytrvalosti sa dokázal z nenávideného „nácka“ stať britským národným hrdinom. Bert Trautmann sa narodil v Nemecku v roku 1923 a počas vojny sa ako výsadkár aktívne zapájal do bojov. Ku koncu vojny ho zajali britskí vojaci a držali ho v tábore, kde si všimli jeho talent. Napriek počiatočnej nenávisti fanúšikov pôsobil v tíme Manchestru v rokoch 1949 až 1964. Zlom v jeho kariére prišiel v roku 1958 vo finále Anglického pohára, keď pre svoj tím vybojoval víťazstvo, pretože dohral zápas navzdory život ohrozujúcemu zraneniu. On a jeho životná láska Margaret však musia čeliť aj ďalším úderom osudu…
Foto: Film Europe Media Company

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.