Ďalšie ocenenie pre Slobodu pod nákladom

Slobodpodnákladom resizeDokument Sloboda pod nákladom získal na Medzinárodnom filmovom festivale FIFAD vo Švajčiarsku najvyššie ocenenie Diable d´Or v kategórii World Culture. Festival sa konal 5. - 12. 8. 2017 v Les Diablerets a patrí medzi najdôležitejšie svojho druhu na svete.

Na film o starej generácií nosičov z Vysokých Tatier reagovala medzinárodná porota: "Nosičské remeslo je cesta k vnútornému pokoju. Aj napriek veľkej námahe a často nepriaznivým podmienkam, to je duchovný zážitok." Je to 16 ocenenie pre film Sloboda pod nákladom režiséra Pavla Barabáša, ktorý reagoval takto: "Vysoké Tatry sú posledným miestom v Európe, kde sa nosičské remeslo ešte zachovalo a teší ma, že aj vďaka tomuto dokumentu vzrástol záujem mladých ľudí o nosenie na tatranské chaty."

Po medzinárodných úspechoch v Kanade, Španielsku, Poľsku, Česku, Slovinsku, Macedónsku sa dokument nominoval do talianskej Cervinie, kde sa predstavia iba filmy, ktoré už získali na horských festivaloch Grand Prix. Diváci ho uvidia aj v Južnej Kórei, Nemecku, Rusku, Poľsku i ďalších mestách. Na Slovensku sa stal dokument najúspešnejším filmom ASFK za rok 2016.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.