Strašidlá (Česká republika 2016)

strasidla-13Strašidla
113 minút.
Scenár: Jiří Kos, Zdeněk Troška, Marek Kališ. Réžia: Zdeněk Troška. Kamera: Martin Duba. Strih: Dalibor Lipský. Hudba: Miloš Krkoška. Účinkujú: Bronislav Kotiš, Tereza Kostková, Jiří Dvořák, Vladimír Polívka, Carmen Mayerová, Sara Sandeva, Tereza Bebarová, Matěj Hádek, Karel Dobrý, Anna Polívková, Petr Nárožný, Václav Postránecký, Martin Pechlát, Nelly Řehořová, Petr Šimčák, Petr Čtvrtníček, Vladimíra Havlíčková, Matěj Vlček, Matěj Kraus, Aneta Procházková, Aleš Háma, Jana Bernášková a ďalší.
Slovenská premiéra 18. augusta 2016
Krátko po nepodarenej rozprávke o strašidlách Řachanda sa na tradíciu českej fantastickej rozprávkovej komédie v štýle Václava Vorlíčka pokúsi nadviazať Zdeněk Troška. Hoci je najmä neslávne známy primitívnymi komédiami, treba pripomenúť, že jeho Hledání modrého tónu či Poklad hraběte Chamaré boli z celkom iného súdka a v rozprávkach sa mu nevyrovná žiaden zo súčasných českých filmárov. Lesný hejkal Hugo i s manželkou – čarodejnicou Patríciou, ich deťmi, čarodejnou svokrou, vodníkom a vílou sa musia vysťahovať zo svojho útulného strašidelného domu medzi bežných ľudí. Pre českú obdobu rodinky Addamsovcov je život v našej všednodennej realite nepredstaviteľný horor. Čím bude pre divákov?
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.