Všetko najhoršie 2 (USA 2019)

Vsetko-najhorsie-2Happy Death Day 2U
Hororová komédia, 100 minút
Scenár a réžia: Christopher Landon. Kamera: Toby Oliver. Strih: Ben Baudhuin. Hudba: Bear McCreary. Hrajú: Jessica Rothe, Israel Broussard, Suraj Sharma, Ruby Modine, Rachel Matthews, Steve Zissis, Charles Aitken, Phi Vu, Laura Clifton, Blaine Kern, Sylvia Grace Crim, Sarah Yarkin a ďalší.
Slovenská premiéra: 28. februára 2019
Vysokoškoláčka Tree Gelbman (Jessica Rothe) bývala strašná mrcha, kým ju osud nepotrestal tak, že musela opakovane prežívať rovnaký narodeninový deň, na konci ktorého ju brutálne zabil chlap v maske maskota univerzity. Každodenné krviprelievanie sa skončilo až vo chvíli, keď Tree odhalila identitu páchateľa (spolubývajúcej Lori, ktorá ju už nedokázala zniesť) a poslala ho na večnosť. Medzitým sa z potvory zmenila na priateľskú bytosť verne milujúcu spolužiaka Cartera Davisa (Israel Broussard), ktorý jej v boji proti vraždiacej časovej slučke pomáhal. Žili by spolu asi šťastne až do smrti, keby nedošlo k sérii nešťastných príhod, končiacich sa tým, že sa Tree opäť prebudí v deň svojich narodenín. Niekoľko šťastne prežitých týždňov sa rozpustilo ako para nad hrncom a jedinou istotou, ktorú Tree má, je smrť, čo na ňu večer čaká. Ponúka sa jednoduché riešenie – skočiť za Lori (Ruby Modine), vyškrtnúť ju zo života a vrátiť ten svoj do normálu. Keď však Tree Lori nájde, je jej spolubývajúca mŕtva. Niečo sa zmenilo! V úsilí vrátiť všetko do normálu príde Tree veľmi skoro na to, že existujú aj horšie veci ako každodenné umieranie... Špecialisti na horory zo štúdia Blumhouse (Rozpoltený, Uteč) dlhodobo potvrdzujú, že pre úspešný horor je dôležitejší originálny nápad ako potoky krvi. To sa potvrdilo aj vo filme Všetko najhoršie, ktorý rovnako ako séria Vreskot balansovala na hrane hororu a komédie. Dobrou správou je, že pokračovanie nie je iba prostým recyklátom, ktorý by len opakoval úspešné momenty z jednotky.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.