Záhradníctvo: Rodinný priateľ (Česko-Slovensko-Poľsko 2017)

Rodinny priatelZahradnictví: Rodinný přítel
130 minút.
Scenár: Petr Jarchovský. Réžia: Jan Hřebejk. Kamera: Bartek Cierlica. Strih: Vladimír Barák. Hudba: Petr Ostrouchov. Účinkujú: Ondřej Sokol, Aňa Geislerová, Martin Finger, Jiří Macháček, Gabriela Míčová, Klára Melíšková, Karel Dobrý, David Novotný, Lenka Krobotová, Sabina Remundová, Richard Stanke, Miroslav Táborský, Jan Kalina, Anna Fialová, Ivan Lupták, Josefína Marková, Samuel Budiman a ďalší.
Slovenská premiéra 1. juna 2017
Rodinný priateľ je prvým z z výpravnej historickej trilógie osvedčenej dvojice Jarchovský – Hřebejk Záhradníctvo – rodinnej ságy, ktorá časovo predchádza snímke Pelíšky. Tri mladé ženy (Aňa Geislerová, Gabriela Míčová, Klára Melíšková) a ich deti (Samuel Budiman a Josefína Marková) čakajú počas nemeckej okupácie na návrat väznených manželov a otcov (Martin Finger a Jiří Macháček). Vojnou vynútenému rodinnému spoločenstvu zatiaľ obetavo pomáha rodinný priateľ, lekár Jiří (Ondřej Sokol). Film je príbehom lásky, ktorá nesmela byť naplnená. Rozpráva o vernosti, túžbe, vine a láske, o odchodoch a návratoch, o rodine, rodičoch a deťoch. Je to rodinný portrét pohľadom žien, ktoré dal dohromady osud. Okrem Prahy sa nakrúcalo sa aj v Jaroměři, Žatci a na zámku Veltrusy. Nasledovať budú filmy Dezertér a Nápadník. Celý projekt má rozpočet 120 miliónov českých korún.
Foto: Forum Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.