V hlave (USA 2015)

inside-out-395846l.Inside Out
94 minút.
Scenár: Pete Docter, Ronaldo Del Carmen, Meg LeFauve, Josh Cooley, Amy Poehler, Bill Hader. Réžia: Pete Docter, Ronaldo Del Carmen. Výtvarník: Bert Berry. Strih: Kevin Nolting. Hudba: Michael Giacchino. V slovenskom znení účinkujú: Monika Hilmerová, Roman Pomajbo, Helena Geregová, Kristína Turjanová, Barbora Tallová, Peter Kollárik, Martin Hronský, Andrea Somorovská , Marián Labuda a ďalší.
Slovenská premiéra 13. augusta 2015
Najnovší film štúdií Pixar sa nám pozerá do hláv. Teenagerka Riley sa cíti zmätená, vykorenená a najmä nesmierne rozhnevaná, keď sa kvôli otcovmu novému zamestnaniu s celou rodinou musí presťahovať do San Francisca. Emocionálne nevyrovnaná dorastenka je zmietaná Eufóriou, Strachom, Hnevom, Nechuťou a Depresiou. Tieto emócie spolupracujú v Riadiacom centre – mozgu, kde prepukne zmätok. A hoci sa Eufória, ako Rileyina dominantná emócia snaží zachovať pozitívne myslenie, medzi pocitmi sa objavujú nezhody v tom, ako sa najlepšie vysporiadať so životnou zmenou, novým domovom a školou. Scenárista a režisér Pete Docter (Monsters, a.s., Hore), ktorý sa nechal inšpirovať vlastným detstvom, spolupracoval s 55-ročným filipínskym debutantom Ronaldom Del Carmen, pôsobiacim v Pixare na rôznych pozíciách už od roku 2000. Na filme pracoval nezvyčajne malý tím 45 animátorov, no rozpočet sa aj tak vyšplhal na úctyhodných 175 miliónov dolárov. Fajnšmekri sa môžu tešiť nielen na hľadanie odkazov z iných pixaroviek, ale aj z filmu Čínska štvrť či z Beckettovho Čakania na Godota.
Foto: Saturn Entertainment

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.