Letné kino SNG

Letné kino SNG resizeAmfiteáter Slovenskej národnej galérie znovu ožíva pod značkou Letné kino SNG. Cieľom je vytvorenie unikátneho filmového priestoru v centre mesta s atmosférou otvoreného premietania prepojeného s novým Letným pavilónom SNG.

Amfiteáter SNG, ktorý bol dlhé roky zatvorený a len v poslednom období sa počas festivalov a iných podujatí v ňom začali usporadúvať nepravidelné filmové akcie, konečne začne svoje možnosti využívať naplno.

Bratislava stratila všetky amfiteátrové lokality a projekt Letné kino SNG tak môže ponúknuť zaujímavé a skutočne hodnotné vyplnenie prázdnej plochy na mape filmových kultúrnych aktivít. Divákov – vďaka spoločnosti Film Europe – čaká približne 30 filmových predstavení mimoriadnych (nielen) európskych titulov a nebudú chýbať ani špeciálne slovenské premiéry. Dramaturgom Letného kina SNG je Peter Konečný, šéfredaktor portálu Kinema.sk. Súčasťou programu budú aj nezávislé filmové projekty Filmtopia časopisu Kinečko a Kinokult s domovským sídlom v KC Dunaj.

Premietania sa budú konať pravidelne každý utorok a sobotu so začiatkom o 20:45 a raz mesačne v piatok. V prípade zlého počasia sa diváci nemusia obávať, projekcie sa rušiť nebudú a filmy sa premietnu v Kinosále SNG, ktorá sa nachádza len 10m od samotného amfiteátra. Vstupné je jednotné – 2 eurá.

 

Letné kino SNG otvárame v sobotu 16. júna 2012 filmom Temný úsvit (Rescue Dawn) režiséra Wernera Herzoga z roku 2006.

Viac: www.sng.sk

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.