Stockholm East (Švédsko 2011)

stockholm ostraStockholm Östra
95 minút
Scenár: Pernilla Oljelund. Réžia: Simon Kaijser. Kamera: Per Källberg. Strih: Simon Kaijser, Agneta Scherman. Hudba: Leif Jordansson. Účinkujú: Lars-Erik Berenett, Anna Godenius, Annika Hallin, Iben Hjejle, Jimmy Lindström, Liv Mjönes, Mikael Persbrandt a ďalší.
Premiéra 8. marca 2012
Hraný filmový debut skúseného švédskeho televízneho režiséra Simona Kaijsera podľa scenára autorky mnohých škandinávskych televíznych seriálov Pernilly Oljelund. Keď sa Johan a Anna stretnú na vlakovom nádraží spájajúcom Stockholm s idylickým predmestím, kde obaja žijú, vydávajú sa na nebezpečnú cestu vášne a lží. Režisér o svojej snímke povedal: „Vždy som chcel natočiť film, kde nie je láska odmenou hrdinu, ale jadrom konfliktu celého príbehu. Kde je láska nielen uzdravujúcou silou, ale aj potenciálne deštruktívnou. Koniec koncov, pre väčšinu z nás je láska najväčšou skúsenosťou v živote.“ Film uviedol lanský Medzinárodný filmový festival Bratislava.

Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.