Dve ceny z USA v jednom týždni

Cenu divákov za najlepší celovečerný dokument si z 12.židovského filmového festivalu v Atlante odniesol slovensko-český film Nickyho rodina z dielne Trigon Production a W.I.P.  Snímka vznikla v koprodukcii s ČT,STV, J&T a RWE a s finančným príspevkom MK SR a AVF SR.

Najvýznamnejší filmový festival v Atlante a druhý najväčší severoamerický filmový festival zameraný na diela so židovskou tematikou sa skončil koncom uplynulého týždňa. V sobotu dostali producent Patrik Pašš a režisér Matej Mináč ďalšiu dobrú správu od amerického distributéra snímky. Film získal Cenu divákov na tohtoročnom MFF v arizonskej Sedone. „Keďže ide o festival nezávislého filmu, je to prekvapujúce a potešujúce,“ zhodla sa dvojica tvorcov.

Počas víkendu sa film trikrát premietal v Trstenej, rodisku troch sestier Eberstarkových, ktoré v roku 1939 Nicholas Winton zachránil spolu s ďalšími stovkami detí z predvojnového Československa. Nickyho rodinu čoskoro uvedie na svojich obrazovkách spoločne Dvojka a ČT 2.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.