Mohyla (SR 2019)

MohylaDobrodružný rodinný, 74 minút
Scenár: Zuzana Dzurindová, Anna Fifíková. Réžia: Andrej Kolenčík. Kamera: Tomasz Wierzbicki. Strih: Hudba: Hrajú: Matej Landl, Tereza Heftyová, Andy Kummer, Benjamín Lacko, Pavol Plevčík, Ján Slovák, Ľudovít Cittel, Miroslav Kričtofčák, Peter Važan a ďalší.
Slovenská premiéra: 4. apríla 2019
Počas školského výletu na mohylu Milana Rastislava Štefánika na Bradle sa Tablet (Benjjamín Lacko), Anika (Tereza Heftyová) a Dany (Andy Kummer) ocitnú v spomienkach tohto velikána našich dejín. Objavujú fascinujúci svet, kde je možné čokoľvek, kde sa cestuje v čase aj v priestore bez hraníc. Štefánikove spomienky ožívajú a deti čaká dobrodružstvo ich života. Trojica kamarátov spoznáva jeho identity a prekvapuje ich, čo všetko môže jeden človek zažiť za taký krátky život a kým všetkým sa môže stať. Ocitnú sa v Janssenovom observatóriu na Mont Blancu, zaviatom snehom, v Paríži, na Tahiti, ale aj v ohrození života v prvej svetovej vojne. Podarí sa im vrátiť domov alebo sa navždy stratia v útrobách zabudnutia? Režisér Andrej Kolenčík vytvoril k tohtoročnému 100. výročiu úmrtia Milana Rastislava Štefánika dobrodružný film pre deti, v ktorom sa Štefánikove myšlienky, činy a dobrodružstvá dočkali netradičného spracovania. Scenár dobrodružného filmu pre deti vznikal od roku 2016 a prešiel náročným vývojom. Z pôvodného zámeru urobiť dokument s prvkami animácie sa tvorcovia rozhodli pristúpiť k známej téme odvážnejšie. Mohyla je nielen exkurzom do Štefánikových spomienok, ale aj príbehom troch detí, ktoré sa cez jeho odkaz naučia vážiť si spoluprácu, mať rešpekt jeden k druhému a byť pripravení chopiť sa šance. Rovnako, ako to robil Štefánik počas svojho života. Snímka bude uvedená aj na televíznych obrazovkách ako trojdielna miniséria.
Foto: Cinetype

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.