Láska na kari (USA-India-Spojené arabské emiráty 2014)

laska na kari resizeLáska na kari (USA-India-Spojené arabské emiráty 2014)
The Hundred-Foot Journey
122 minút.
Scenár: Steven Knight. Réžia: Lasse Hallström. Kamera: Linus Sandgren. Strih: Andrew Mondshein. Hudba: A.R. Rahman. Účinkujú: Helen Mirren, Manish Dayal, Om Puri, Charlotte Lebon, Amit Shah, Farzana Dua Elahe, Dillon Mitra, Aria Pandya, Michel Blanc, Clément Sibony, Vincent Elbaz, Juhi Chawla, Rohan Chand, Saachi Parekh, Shaunak Parekh a ďalší.
Slovenská premiéra 4. septembra 2014
Lasse Hallström, nominovaný na Oscar za filmy Môj život ako pes (scenár aj réžia) a Pravidlá muštárne (réžia), s rozpočtom 25 miliónov dolárov adaptoval knižnú predlohu Richarda C. Moraisa. Majiteľka vychýrenej michelinovskej reštaurácie madam Mallory (Hellen Mirenová) sa musí vyrovnať s nečakanou konkurenciou – podnikom imigrantov z Indie. Ako prezrádza pôvodný názov, vzdialenosť medzi podnikmi je len sto stôp, ale zároveň je to úplne iný vesmír. Rusi film premenovali na ???????? ? ???????, Srbi na Indijski začin na francuski način, Nemci na Madame Mallory und der Duft von Curry. Verní Slováci túto vyberanú spoločnosť nemohli opustiť, a tak sa v našich kinách volá načisto nezmyselne.
Foto: Bontonfilm SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.