Kauzu Cervanová videlo už vyše 5000 divákov

Kauza Cervanová si okrem diváckeho rekordu pripísala na svoje konto aj ďalší úspech. Slovenská filmová a televízna akadémia snímku nominovala na cenu Európskej filmovej akadémie. Víťazov európskych Oscarov, ako sa oceneniu hovorí, vyhlásia na slávnostnom ceremóniáli 7. decembra 2013 v Berlíne. „Nominácia je pre nás veľkou poctou. Zároveň je tu však istý paradox: že film, ktorý kriticky nahliada na slovenskú spoločnosť a upozorňuje na možné fatálne zlyhania justičného systému Slovenskej republiky, bude túto krajinu reprezentovať v užšom výbere na medzinárodnom fóre. Rozhodnutie Filmovej akadémie ma preto teší dvojnásobne. Najmä potvrdzuje to, čo bolo našou ambíciou od začiatku – film faktu s istým etickým rozmerom môže byť aj estetickým dielom s kinematografickou hodnotou,” povedal režisér snímky Robert Kirchhoff.

 

Dokumentárny film sa dostal aj do výberu blížiaceho sa 21. ročníka Art Film Festu. V rámci sekcie Slovenská sezóna ju premietnu 24. júna v Kine Prameň v Trenčianskych Tepliciach.  Kauza Cervanová s podtitulom „Pravda je jednoduchá. Lži sú zložité“ odpovedá aj na otázky, kto sú odsúdení muži, prečo ich minulé aj súčasné súdy označili za vrahov, aké sú proti nim dôkazy a aj kto sú ľudia, ktorí o najsledovanejšom prípade svojej doby rozhodovali, či ako je možné, že tí, ktorí už stratili všetko a nemajú čo stratiť, stále bojujú o svoju nevinu a hovoria otvorene a naopak tí, ktorí by mali byť presvedčení o ich vine, sa bránia odpovedať?

 

Film Kauza Cervanová prináša do kín Asociácia slovenských filmových klubov.

T

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.