Veľký úspech filmu Svetlonoc Terezy Nvotovej v Locarne

TerezaNvotova resizeSlovensko-česká koprodukčná snímka Terezy Nvotovej Svetlonoc získala Zlatého leoparda za najlepší film na festivale v Locarne. Porota ocenila film v súťažnej sekcii Cineasti del presente (Súčasná kinematografia). „Mám veľkú radosť, nečakala som, že príbeh malej dedinky v slovenských horách bude tak silne rezonovať s medzinárodným publikom. Zrejme, problémy, ktoré musia riešiť naše hrdinky nie sú zasa tak cudzie," povedala Tereza Nvotova, na slávnostnom ceremoniále.

Mysteriózna dráma je vzburou ženy stojacej proti hlboko zakorenenej kolektívnej tradícii, ktorá démonizuje. Film hovorí o príbehu Šarloty, ktorá sa vracia do rodnej dedinky v horách, aby našla odpovede na otázky týkajúce sa jej pohnutého detstva. Keď sa snaží odhaliť pravdu, začnú sa jej do reality vtierať dávne legendy, ktoré vedú dedinčanov k tomu, že ju obvinia z čarodejníctva a vraždy. Do hlavných úloh obsadila režisérka Natálii Germaniovou, Evu Moresovou, Juliánu Brutovskou, Ivu Bittovou a Mareka Geišberga.

 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.