Vražda v Orient exprese (USA 2017)

VrazdavOrientesprese resizeMurder on the Orient Express
Kriminálna dráma, 104 minút
Scenár: Michael Green. Réžia: Kenneth Branagh. Kamera: Haris Zambarloukos. Strih: Mick Audsley. Hudba: Patrick Doyle. Účinkujú: Johnny Depp, Daisy Ridley, Michelle Pfeiffer, Penélpe Cruz, Kenneth Branagh, Willem Dafoe, Judi Dench, Lucy Boynton, Leslie Odo Jr., Derek Jacobi, Tom Bateman, Joseph Long, Olivia Colman, Sergej Polunin, Richar Price a ďalší.
Slovenská premiéra: 9. novembra 2017
Predloha najslávnejšej autorky kriminálneho žánru Agathy Christie zaujala filmových tvorcov už niekoľkokrát (existuje dokonca aj japonská verzia) a v úlohe belgického detektíva Hercula Poirota sa objavili herecké legendy Albert Finney či David Suchet. Tentoraz sa Vraždy v Orient exprese chopil britský herec a režisér Kenneth Branagh, ktorý žal režisérske úspechy najmä pri spracúvaní historických drám (Macbeth, Hamlet, Márna lásky snaha). A podobne ako v slávnom Lumetovom filme, aj v najnovšom spracovaní sa to hemží slávnymi hereckými menami... Cesta v najslávnejšom luxusnom vlaku z Istanbulu do Paríža by bola pre Hercula Poirota (Kenneth Branagh) mierne otravnou záležitosťou, keby... Keby v noci nezavraždili jedného z pasažierov, ktorý ho na začiatku cesty požiadal o pomoc, pretože sa bál o svoj život. Navyše vlak uviazne v snehových závejoch niekde na balkánskej železnici, a tak Poirotovi nezostáva nič iné, iba zapnúť na plné obrátky „sivé mozgové bunky“ a odhaliť, kto vraždil...
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.