Vábenie výšok (Slovenská republika 2017)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
vabenie vysokAddicted to Altitude
105 minút.
Scenár, réžia, kamera, produkcia: Pavol Barabáš. Strih: Róbert Karovič. Hudba: Martin Barabáš. Účinkujú: Viktor Beránek, Jan Červinka, Zoltán Demján, Ivan Fiala, Róbert Gálfy, Leoš Chládek, Gejza Haak, Michal Orolin, Leopold Páleníček, Jaromír Stejskal, Vlastimil Šmída, Ivan Urbanovič, Ľudovít Záhoranský a ďalší.
Slovenská premiéra 19. októbra 2017
V podobe dvoch 54-minútových televíznych dokumentov i jednej 105-minútovej verzie pre kiná nakrútil najúspešnejší slovenský dokumentarista Pavol Barabáš poklonu slovenskému himalájskemu horolezectvu. Pohľadom jednej horolezeckej generácie, ktorá nás prevedie od začiatkov horskej služby v Tatrách cez prvé expedície až po odvážne myšlienky smerujúce na najvyššiu horu sveta. „Pri návrate z prvej expedície na osemtisícovku vítal horolezcov prezident a celá republika ich vnímala ako hrdinov. Prečo sme kedysi v Himalájach udávali trend? Bola to práve sila kolektívu, ktorá dokázala aj nemožné? Alebo možnosť dostať sa za hranice komunistického Československa? Dnes už nie je problém vycestovať do Himalájí a napriek tomu tam už neudávame trend. Prečo? Cez výpovede jednej generácie horolezcov mapujeme vízie ľudí, ktorí šli za svojimi snami a dokázal nimi nadchnúť nielen seba,“ povedal na margo filmu jeho tvorca.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.