The Circle (Spojené arabské emiráty-Spojené štáty americké 2017)

circle110 minút.
Scenár: James Ponsoldt, Dave Eggers. Réžia: James Ponsoldt. Kamera: Matthew Libatique. Strih: Lisa Lassek, Franklin Peterson. Hudba: Danny Elfman. Účinkujú: Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega, Karen Gillan, Patton Oswalt, Bill Paxton, Beck, Ellar Coltrane, Poorna Jagannathan, Amir Talai, Nate Corddry, Ellen Wong, Regina Saldivar, Hunter Burke, Troy Murray a ďalší.
Slovenská premiéra 27. apríla 2017
Ambiciózny americký scenárista a režisér James Ponsoldt (nar. 1978) adaptoval do filmovej podoby spoločensko-kritický román s vedecko-fantastickými motívmi amerického spisovateľa, editora a vydavateľa Dave Eggersa (nar. 1970) z roku 2013, s veľmi často používaným titulom The Circle. Pre najväčšiu svetovú high-tech spoločnosť The Circle neexistuje problém, ktorý by nebolo možné vyriešiť. Jej technológie majú moc meniť svet a aj to robia. Práve sem nastupuje do vysnívaného zamestnania cieľavedomá Mae (Emma Watson). Šéf a zakladateľ (Tom Hanks) je vizionár, ktorý vybudoval v podobe spoločnosti skutočnú Utópiu. Pre tých, čo sú na najvyšších stupňoch vo vnútri firmy. Jeho receptom na mier a prosperitu je svet bez tajomstiev, úplná otvorenosť a transparentnosť všetkých ľudí, zdieľanie všetkého, teda aj strata súkromia a absolútna kontrola.
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.