Bažant Kinematograf zatiaľ najúspešnejší


Celková návštevnosť projekcií Bažant Kinematografu sa v jeho deviatom ročníku vyšplhala na 61 000. Najviac ich prišlo na divácky hit Občiansky preukaz Ondřeja Trojana, ktorý videlo 19 200 divákov, čo je doteraz najviac ľudí, ktorí si počas trvania projektu prišli pozrieť jeden titul z programu. Občiansky preukaz dosiahol aj najvyššiu návštevnosť na jednotlivé projekcie, najviac divákov si ho prišlo pozrieť do Baant_2011Banskej Bystrice (1500 divákov), v rebríčku najpočetnejších projekcií nasledujú projekcie Trojanovho filmu v Prešove (1300), Nitre (1200) a v Považskej Bystrici (1200). Z celého programu videlo tisíc divákov na jednej projekcii už len debut Petra Bebjaka Marhuľový ostrov. Ten sa stal z hľadiska návštevnosti druhým najúspešnejším filmom tohtoročnej sezóny Bažant Kinematografu, videlo ho 13 700 divákov. Zvyšné tri filmy sa len s veľmi malými rozdielmi v počte divákov umiestnili v poradí Kuky sa vracia (8400), Najväčší z Čechov (8100) a Nesvadbovo (8000). Mimoriadne dobré výsledky tohtoročnej návštevnosti Bažant Kinematografu potvrdili jeho obľúbenosť i fakt, že tento projekt so špecifickou atmosférou projekcií kvalitných a zároveň zábavných filmov pod holým nebom má už vybudovaný okruh svojich stálych divákov.

„Občiansky preukaz sa stal objavom a absolútnym kinohitom na Slovensku už po svojej distribučnej premiére vo februári. Vedeli sme, že bude patriť medzi obľúbené filmy tejto sezóny Bažant Kinematografu, ale hlásenie o preplnených námestiach v mnohých mestách práve pri tomto filme nás prekvapili a veľmi potešili. Aj mimoriadny záujem o tento titul spôsobil, že návštevnosť projektu i počas chladných a upršaných večerov bola taká vysoká. Teší nás to aj z dôvodu, že filmy ako Občiansky preukaz podporia dôveru divákov v české  a slovenské filmy a pritiahnu pozornosť aj na ostatné tituly. Pre mnohých boli podľa reakcií objavom sezóny aj ostatné slovenské novinky v programe, ako Marhuľový ostrov a dokument Nesvadbovo,“ hodnotí úspech tohtoročnej sezóny Bažant Kinematografu Ľubica Orechovská, koordinátorka projektu.

 

Foto: Peter Prochazka

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.