Odrazy (Poľsko 2016)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
odrazyPowidoki / Afterimage
98 minút.
Scenár: Andrzej Wajda, Andrzej Mularczyk. Réžia: Andrzej Wajda. Kamera: Pawel Edelman. Strih: Grazyna Gradon. Hudba: Andrzej Panufnik. Účinkujú: Boguslaw Linda, Aleksandra Justa, Bronislawa Zamachowska, Zofia Wichlacz, Krzysztof Pieczynski, Mariusz Bonaszewski, Szymon Bobrowski, Aleksander Fabisiak, Paulina Galazka, Irena Melcer, Tomasz Chodorowski, Filip Gurlacz a ďalší.
Slovenská premiéra 12. októbra 2017
Posledný film poľského génia Andrzeja Wajdu (1926 – 2016) je životopisná dráma o maliarovi Wladyslawovi Strzeminskom, ktorý sa po okupácii Poľska sovietskymi vojskami v roku 1945 odmietol podvoliť boľševikom. Stalinistický režim ho prenasledoval, vylúčil z univerzity, pripravil o prácu, jeho diela zakázal. Strzeminski sa  spolu s časťou svojich študentov a obdivovateľov rozhodol bojovať proti komunistickej tyranii a stal sa symbolom umeleckého odporu proti totalite. Poľsko Wajdov film vyslalo do boja o nomináciu na Oscara, ale bez úspechu. Do programu ho zaradilo viacero svetových festivalov. 41. festival poľských hraných filmov v Gdynii mu udelili Cenu poroty.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.