Podoba vody (USA 2017)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Podoba-vodyThe Shape of Water
Fantasy triler, 123 minút
Scenár: Guillermo del Toro, Vanessa Taylor. Réžia: Guillermo del Toro. Kamera: Dan Laustsen. Strih: Sideny Wolinsky. Hudba: Alexandre Desplat. Hrajú: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jwnkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg, Octavia Soencer, Lauren Lee Amith, Nick Searcy, Cyndy Day, Stewart Arnott, David Hewlett, Nigel Bennett, Martin Roach, John Kapelos, Morgan Kelly, Dru Viergever, Wendy Lyon a ďalší.
Slovenská premiéra: 15. februára 2018
V utajovanom americkom vládnom laboratóriu prebiehajú experimenty s podivuhodným obojživelným tvorom (Doug Jones), nájdeným v Amazónii. Vie sa o ňom veľmi málo – domorodci ho uctievali ako boha, môže dýchať na vzduchu aj pod vodou, podobá sa človeku a je považovaný za nebezpečného. V laboratóriu ho bezohľadne skúma ambiciózny vládny agent Richard Strickland (Michael Shannon). Zaobchádza s ním s ako s biologickým materiálom, a nie živou bytosťou. V laboratóriu pracuje nemá upratovačka Elisa (Sally Hawkins) , a keď sa náhodou stretne s uväzneným stvorením, dokáže s ním nadviazať komunikáciu, na ktorú netreba žiadne slová. Stačia iba gestá a emócie. Elisa ho nevníma ako nebezpečného netvora, cíti predovšetkým jeho strašnú osamelosť. Je to aj preto, že záhadná bytosť má jednu základnú podobu vody. Ako voda prijíma tvar nádoby, tak aj tento vodný tvor prijíma vlastnosti každého, s kým sa stretáva, a odráža tak jeho agresivitu alebo bezpodmienečnú lásku. Vďaka tomu sa medzi ním a vnímavou Elisou vytvorí silné puto. V okamihu, keď hrozia ďalšie brutálne pokusy, Elisa pochopí, že je čas na spoločný útek... Snímka už získala hlavnú cenu na MFF Benátky a je najväčším ašpirantom na Oscarov (13 nominácií).
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.