Eva Nová (Slovenská republika-Česká republika 2015)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
Eva Nova106 minút.
Scenár a réžia: Marko Škop. Kamera: Ján Meliš. Strih: František Krähenbiel, Marina Andree Škop. Účinkujú: Emília Vášáryová, Milan Ondrík, Anikó Vargová, Žofia Martišová, Dušan Jamrich, Ľubo Gregor, Gabriela Dolná, Jaroslava Sisáková, Ján Šebík, Peter Hledík, Agi Gubíková a ďalší.
Slovenská premiéra 19. novembra 2015
Marko Škop (Slávnosť osamelej palmy, Iné svety, Osadné) sa pridal k tým slovenským dokumentaristom strednej generácie ako Jaroslav Vojtek, Juraj Lehotský, Ivan Ostrochovský či Iveta Grófová, ktorí prekročili ambície dokumentu a nakrútili celovečerný hraný film. Strhujúci a zároveň mrazivý herecký koncert Emílie Vášáryovej je plastickým podmanivým portrétom kedysi slávnej herečky, ktorá sa po návrate z tretieho protialkoholického liečenia pokúša nájsť miesto na svete. Herecká kariéra je v troskách, najbližší príbuzní vrátane syna a sestry sa jej odcudzili, niekdajší priatelia sa jej stránia. Dokáže Eva začať odznova? Autor filmu povedal: „Snažil som sa o ponor do intimity rodiny. Verím, že napriek všetkým chybám nám ľuďom vždy ostáva možnosť objatia, akokoľvek nemotorného. Lebo len láska – bez zbytočného sentimentu nás dokáže naozaj očistiť.“ Film mal premiéru na medzinárodnom festivale v Toronte, kde získal Cenu FIPRESCI.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.