Legendy zločinu (Veľká Británia-Francúzsko 2015)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 
Legendy4_resizeLegend
133 minút.
Scenár a réžia: Brian Helgeland. Kamera: Dick Pope. Strih: Peter McNulty. Hudba: Carter Burwell. Účinkujú: : Tom Hardy, Taron Egerton, Emily Browning, Christopher Eccleston, David Thewlis, Colin Morgan, Chazz Palminteri, Paul Bettany, Tara Fitzgerald, Paul Anderson, Stephen Lord, Mel Raido, Bob Cryer, Jd Roth-round, Millie Brady, Sam Spruell, Charley Palmer Rothwell, Nick Hendrix a ďalší.
Slovenská premiéra 29. októbra 2015
Britský kriminálny thriller podľa knihy Johna Pearsona The Profession of Violence: The Rise and Fall of the Kray Twins s rozpočtom 25 miliónov dolárov zobrazuje život a kariéru najobávanejších zločincov Veľkej Británie v druhej polovici 20. storočia dvojčiat Reggieho a Rona Krayovcov, pričom oboch hrá jeden herec – Tom Hardy. V polovici 60. rokov ovládali celý Londýn, spolupracovali s mafiou v USA a napriek krvavým paprčiam (vlastne vďaka nim) patrili k uznávanej britskej smotánke. Skazu im priniesol nekonečný hlad po bohatstve a moci. Režisér Brian Helgeland má na konte filmy ako Odplata, Príbeh o rytierovi a 42. Oscara získal za scenár k dráme L. A. - Utajené skutočnosti. V Británii sa jeho nový film stal najnavštevovanejším v kategórii prístupných mládeži od 18 rokov a prekonal aj úspech Trainspottingu.
Foto: Forum Film
 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.