Festival outdoorových filmov

Logo -outdoor resizeFilmový festival o dobrodružstve, divokej prírode, extrémnych športoch a zážitkoch je opäť na Slovensku. Prichádza aj do kín CINEMAX. Už 13.novembra si ho budú môcť vychutnať diváci v kinách CINEMAX Košice a Prešov a 27. novembra v kinách Banská Bystrica, Nitra, Trnava a Žilina.

Na všetkých návštevníkov festivalu čaká celovečerné pásmo špičkových filmov o dobrodružných expedíciách, odvážnych  horolezeckých výstupoch často až za hranicou ľudských možností, o putovaní po Číne i po stopách obávaného dobyvateľa Džingischána, o prekonaní 1200 km arktickej pustatiny plnej nástrah. Pre festival Expedičná kamera organizátori vyberali to najlepšie, takže máte istotu, že uvidíte naozaj výborné filmy a na svoje si tak určite príde každý milovník outdooru. 

 

Chlad resizeNa aké filmy sa tento rok môžete tešiť? Could – Chlad (USA, 19 min.,  Réžia:  Anson Fogel,  ocenenie: hlavná cena Grand Prize na festivale BANFF) Cold, je príbeh o unikátnom zimnom výstupe Coryho Richardsa a jeho partnerov, horolezcov svetovej špičky, Simona Mora a Denisa Urubka, na osemtisícovku Gasherbrum II. Uvidíte nakrúcanie vo veľmi náročných prírodných podmienkach, film plný zvratov a prekvapení. Tento film si žiadny milovník hôr nemôže nechať ujsť!
Džingischám resizeVo  vlčej koži po stopách Džingischána (Austrália, 43 min., réžia: Tim Cope, ocenenie: MHFF - najlepší cestopisný film) Na konskom chrbte putujte z Mongolska cez strednú Áziu až do Európy, rovnakou cestou, ktorou kedysi prechádzali bojové hordy najväčšieho dobyvateľa všetkých čias, Džingischána. Bod, odkiaľ niet návratu (USA, 24 min., kamera a produkcia: Wade Johnson a Peter Mortimer, ocenenie: MHFF – zvláštna cena poroty) Špičkoví horolezci sa vydávajú na nezlezený vrchol vo východnom Tibete. Poctivo sa pripravujú, študujú mapy, tvrdo na sebe „makajú“, ale všetko sa rozhodne vždy až namieste. Aj keď urobíte všetko správne, je to nakoniec sila prírody, ktorá rozhoduje o úspechu či neúspechu, o živote či smrti. Ako to bude v tomto prípade? Najdlhšia cesta (Nemecko, 5 min., réžia: Christoph Rehage) Koľko kilometrov sa dá prejsť po svojich v Číne? Viac ako meria Veľký čínsky múr? Ako takáto cesta zmení človeka po psychickej či fyzickej stránke? Odpovede nielen na tieto otázky sa dozviete pri sledovaní tohto krátkeho snímku.
Obeta Ganéšovi (Francúzsko, 15 min., réžia: Vladimir Cellier, Julien Nadiras, ocenenie: MFHF – najlepší horolezecký film) Partia mladých horolezcov, ktorí sa lezením naozaj bavia, sa vydáva do Badami v Indii, aby tu otestovali svoje lezecké schopnosti. Ak chcete zažiť atmosféru Ostrov resizestrednej Indie na vlastnej koži, príďte si pozrieť úžasný príbeh o prvom výstupe na "Ganesh", 8b +, ktorý navyše skvelo dopĺňa výborná hudba. Čo sa stalo na ostrove ( Poľsko, 30 min., réžia: Eliza Kubarska, ocenenie: MHFF - hlavná kategória festivalu) Vylezte s poľskou dvojicou na najvyšší pobrežný útes na svete. 1500 m vysoká kolmá stena v Grónsku! A jediná možnosť ako sa k nej dostať je na morskom kajaku - pomedzi ľadové kryhy. Baffin Babes ( Norsko, Kanada, 28 min., réžia: Baffin Babes, ocenenie: najlepší  dobrodružný film – ShAFF 2011) Bonusový film - najdlhšia lyžiarska, navyše čisto dámska expedícia: 1200 km cez arktickú pustatinu, pozdĺž ostrova Baffin. Nie je to práve prechádzka ružovou záhradou, pokiaľ vezmeme do úvahy 100 kilogramov nákladu na saniach, teploty okolo -40 stupňov a všade naokolo polárne medvede.
 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.