Nový film Miry Fornay Mimi uvedú na Berlinale

Berlinale2023logo resizeNový dobrodružný rodinný film Miry Fornay Mimi (cesta hrdinky) bude mať svetovú premiéru vo februári na áčkovom festivale Berlinale 2023 v sekcii Generation Kplus. Film rozpráva príbeh sedemročnej Romy (Rozmarína Willems), ktorá hľadá svoju stratenú andulku Mimi. Jej odhodlanie nájsť Mimi vedie Romy cez prastarý dunajský les, kde stretáva postavy s ich vlastnými príbehmi. Síce stratila milovanú Mimi, no nájde oveľa viac – dobrodružstvo, nových priateľov a utuží si aj vzťah s kamarátom Cypkom (Cyprián Šulej).

Film sa nakrúcal v lesoch pri Bratislave. Za podmanivou kamerou stojí debutujúca Simona Weisslechner. „Nie, nejde o dokument," rozvádza autorka filmu, „Mimi je hraný film, no písala som ho priamo na Romy a Cypka. Hrajú obaja krásne ako aj ostatní herci." Vedúca výroby Zuzana Czaková ju hrdo dopĺňa: „Minimálny štáb, žiadne agregáty, žiadna kamerová a osvetľovacia technika, obhliadky na bicykloch aj väčšina nakrúcania. Naozajstný zelený film." Film je venovaný deťom, stromom a rieke, ktoré režisérka Mira Fornay označila za svätú trojicu ľudského spoločenstva. „Podarilo sa nám stať na dva mesiace súčasťou lesa a dokonca sme sa aj skamošili s dunajskými komármi," uzatvára so smiechom Fornay.

Film podporila Nadácia mesta Bratislavy, Audiovizuálny Fond a vznikal v koprodukcii RTVS. Do slovenských kín nastúpi hneď po svetovej premiére na 73. ročníku Berlinale 2023 v distribúcii spoločnosti Filmtopia.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.