Everest – najťažšia cesta ocenený v Taliansku

K2logo resizeOdovzdávaním cien najlepším filmom sa 26. februára 2022 ukončil 6.ročník päťdňového festivalu Verona Mountain Film Festival, ktorého témou sú hory na globálnej úrovni, trvalá udržateľnosť, klimatické zmeny a územia horských krajín. Festival je súčasťou inovatívneho konceptu „Spirit of the mountain“ a okrem filmovej súťaže odhaľuje hory aj prostredníctvom fotografie, hudby, prezentácií a inšpiratívnych hostí.

Porota festivalu, Piero Carlesi, Nicola Bionda a Giuseppe Spagnulo, vybrala z množstva filmov z 13 krajín sveta tie najlepšie. Film slovenského režiséra Pavla Barabáša Everest – najťažšia cesta, ktorý rozpráva o legendárnej slovenskej horolezeckej expedícii na najvyšší vrchol sveta z roku 1988, získal Cenu poroty. Tá svoje rozhodnutie odôvodnila slovami: "Porota sa rozhodla oceniť film, ktorý rozpráva príbeh odohrávajúci sa pre desaťročiami, ktorého tragické udalosti zanechali nezmazateľnú stopu v dušiach preživších protagonistov." Je to už dvadsiate medzinárodné ocenenie pre film Everest – najťažšia cesta.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.