Letní rebeli (SR/SRN 2020)

Letni rebeliSommer-Rebellen
Rodinný dobrodružný, 90 minút
Scenár: Silke Chulz, Martina Saková. Réžia: Martina Saková. Kamera: Jieun Yu. Strih: Martin Herold. Hudba: Paul Eisenach, Johannes Repka, Leonard Petersen. Hrajú: Eliáš Vyskočil, Pavel Nový, Szidi Tobias, Kaya Marie Möller, Liana Pavlíková, Jana Oľhová, Peter Oszlík, Michal Kubovčík, Michal Rovňák a ďalší.
Slovenská premiéra: 13. augusta 2020
Film Letní rebeli je príbehom 11-ročného chlapca Jonáša (Eliáš Vyskočil) inšpirovaný zážitkami, ktorým môže čeliť každé dospievajúce dieťa. Jazdy v dodávke s dedkom Bernardom (Pavel Nový), splavovanie priezračných riek na Slovensku, akčnosť a zábava. Asi tak by sa dali opísať Jonášove očakávania pri predstave svojich letných prázdnin. Jeho rodina sa však po smrti otca od seba vzdialila a Jonášova matka Beate (Kaya Marie Möller) sa rozhodla, že namiesto toho, aby išli na leto na Slovensko, ako to robievali s otcom, pôjdu k tete vychutnať si zdravé prímorské podnebie. Jonáš si teda zbalí svoje veci a naplánuje dokonalý a spočiatku absolútne utajený útek k dedovi Bernardovi na Slovensko. Po príchode však veľmi rýchlo pochopí, že smrťou otca sa zmenil aj dedko. Starý železničiar na dôchodku neprežíva práve najlepšie obdobie. Jonáš sa rozhodne, že to musí zmeniť. Čoskoro sa k nemu pridáva nová kamarátka Alex (Liana Pavlíková), s ktorou zrealizujú množstvo dobrých nápadov až na hranici zákona. Dôsledky na seba nedajú dlho čakať – polícia je im na stope a deti sa musia vyrovnať s prvým podnikateľským neúspechom. Naštrbí to nielen celkovú pohodu, ale aj ich vzájomný vzťah. Zdá sa, že už nič nebude tak ako predtým, no čoskoro sa ukáže, že všetko bude ešte lepšie...
Foto: CinemArt SK

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.