Zajtra sa začina Týždeň francúzskeho filmu

Cremedelacreme resizeZajtra začína v Bratislave (22.3.2017) a vo vybraných mestách na Slovensku Týždeň francúzskeho filmu Crème de la Crème, ktorý Film Europe Media Company pripravila už po štrvrtýkrát v spolupráci s Francúzskym inštitútom na Slovensku už tradične počas Mesiaca frankofónie.

Program 4. ročníka má 6 sekcií: Crème de la Crème Premiéry – filmy, ktoré reprezentujú špičku súčasnej francúzskej kinematografie, Crème de la Crème DokuFrance – dokumenty, zachytávajúce históriu i súčasné Francúzsko,  Crème de la Crème Portrét – venovaný skvelej herečke Isabelle Huppert, Best of ...Crème de la Crème  – to najlepšie z minulých ročníkov, Crème de la Crème Komédie  –  divácky úspešné francúzske komédie, Crème de la Crème Deti – animované rozprávky pre deti i dospelých

Film Mať sedemnásť zo sekcie Crème de la Crème Premiéry príde osobne uviesť herec v hlavnej úlohe Corentin Fila, a Fila resizeto v piatok (24.3.) v Kine Filme Europe a v sobotu (25.3,) v Kine Lumière. Corentin Fila sa narodil v Paríži ako syn učiteľky autistických detí a dokumentaristu. Po štúdiu na lýceu v Montaigne študoval  ekonómiu na l’Université Paris Descartes. Neskôr sa venoval modelingu a pracoval pre známu agentúru Elite. Ako obdivovateľ Denisa Lavanta a Leosa Caraxa objavil v roku 2012 čaro divadla a hral v predstavení The Suit v réžii Petra Brooka s ďalšími hercami z Južnej Afriky. V roku 2015 dostal svoju prvú úlohu vo filme Mať sedemnásť (Quand on a 17 ans, 2016). V najsviežejšej snímke svojej kariéry zachytáva sedemdesiatročný francúzsky režisér André Téchiné dvojicu sedemnásťročných chlapcov z francúzskeho malomesta, ktorých vzťah  začína nenávistnými výpadmi a školským šikanovaním, ale postupne sa vyvíja v krehké intímne puto. Je to film nepokojný a výbušný ako jeho hrdinovia. Film ako oslava magického času dospievania, v ktorom sa prelína úplná bezstarostnosť a nikdy nekončiaca úzkosť a v ktorom sa násilie stretáva so zmysluplnosťou a trýznivé straty striedajú nežné objavy. Film bol uvedený na Berlinále 2016.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.