Japonský filmový festival 2011

Plagat_JFF_2011-flat_resizeVeľvyslanectvo Japonska v SR a The Japan Foundation v spolupráci s bratislavským kinom Mladosť usporiada od 12. do 14. januára Japonský filmový festival 2011. Premietnu na ňom päť zaujímavých filmov.

V prvý deň festivalu (12.1.) uvedú film popredného japonského režiséra i herca Takeshi Kitana Scény pri mori. Film vykresľuje udalosti jedného leta v prímorskom mestečku a odvíja nesentimentálnu, ale súčasne vrcholne poetickú romancu. Druhým bude epická animovaná sága o chlapcovi, ktorý pomaly dospieva v muža Boží meč a pod réžiu sa podpísal Rintaro.

Druhý deň festivalu (13.1.) je na programe detektívka Zjazvení anjeli Junjiho Sakamota. Súkromný detektív Mitsuru podniká spolu s mladým chlapcom, ktorého mu zveril zomierajúcu člen gangu cestu na sever Japonska, aby našiel jeho matku. Posledný film režiséra Kazua Kurokiho Mladosť slečny Etsuko Kamiya rozpráva príbeh námorného dôstojníka, ktorý kým nasadne do lietadla a vydá sa na svoj posledný let ako kamikadze, dohodne ešte sobáš svoje priateľky a vojnového druha.

Posledný deň festivalu (14.1.) je na programe len jeden film, a to o najväčšej katastrofe v dejinách letectva. Snímka má názov Bez zábran a jej režisérom je Masato Harada. Píše sa august 1985 a prefektúra Gunma sa v Japonsku stáva centrom záujmu svetových médií, ako sa do oblasti hory Takamagahara zrúti lietadlo Japan Airlines s viac ako 500 pasažiermi na palube. Tragédia si vyžiadala najviac obetí v dejinách letectva. Reportéri miestnych novín cítia obrovskú výzvu, lebo sú najbližšie k miestu nešťastia.

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.