Všetky cesty vedú do hrobu (Milion Ways to Die in the West)

Všetky cesty 7 resizeV roku 2012 sa do našich kín dostal vskutku, nazvime to kontroverzný film. Méďa (Ted), alebo po slovensky Macík, svojím charakterom pobavil určite každého, kto má rád tvrdší humor. Úspech tejto komédie posmelil režiséra Setha MacFarlanea k nakrúteniu ďalšej bláznivej komédie, tentokrát z prostredia Divokého západu, s názvom Všetky cesty vedú do hrobu ( Milion Ways to Die in the West).

 Ako už bolo povedané, príbeh sa odohráva na Divokom západe a režisér Seth MacFarlane, ktorý zároveň stvárnil aj hlavného hrdinu Alberta, nás unáša do roku 1882. Obyčajný chovateľ oviec, neschopný tasiť zbraň v tomto prostredí to naozaj nemá jednoduché. Navyše, keď sa k tomu pridá strata milovanej Louis (Amanda Seyfried), definitívne si Všetky cesty 4 resizeuvedomí, že na Divoký západ naozaj nepatrí. Všetko sa však zmení, keď do mesta príde krásna Anna (Charlize Theron). Nie len, že sa zo sekundy na sekundu aspoň pre niekoho stáva hrdinom, ale taktiež v nej nachádza spriaznenú dušu, ktorá ho naučí nie len poriadne mieriť, ale tiež zvíťaziť nad svojím najväčším nepriateľom, sebavedomím.

 

Setha MacFarlanea by sme mohli zaradiť do kategórie ľudí, pre ktorých nič na tomto svete nie je posvätné a neboja sa šokovať. V jeho režisérskej a scenáristickej tvorbe majú Všetky cesty 10 resizeznačnú prevahu najmä televízne seriály. Avšak doposiaľ najväčší úspech zožal bez pochýb s celovečerným filmom Ted (Macík),v ktorom premenil krásnu spomienku každého z nás, nevinného plyšového macíka, na hovoriace vulgárne stvorenie. Scény plné drsného humoru sa stali ťažiskom aj pre jeho ďalší film. Okrem neho si v hlavných rolách zahrali herečky Charlize Theron, Amanda Seyfried či Sarah Silverman a mužskú zostavu tvorili Liam Neeson, Giovanni Ribisi a Neil Patrick Harris. Práve on, všetkým dobe známy Barny Stinson, sa ukázal ako naozaj veľmi dobrá voľba. Do seba zahľadené postavy vie stvárniť excelentne, čo už neraz dokázal.

 

Všetky cesty 2 resizePrvé na čo by som chcela upozorniť je fakt, že nie každý sa zasmeje na všetkom, čo tento film ponúka. Humor je však rôznorodo ladený. Od jemného, ktorý predstavujú veľmi podarené dialógy, až po naozaj drastický, doplnený o nechutné zábery, ktoré určite nie sú vhodné pre citlivé žalúdky. Baranie prirodzenie, fekálie alebo veľmi podobná, priam totožná scéna, ktorá preslávila film Niečo na tej Mary je, sú len slabým odvarom toho, čo uvidíte. Na druhej strane si prídu na chuť aj milovníci westernu. Prírodné scenérie, typické krčmové bitky a pištolnícke súboje sú skoro úplne totožné s tými v ozajstných príbehoch z Divokého západu. Dej nie je ničím Všetky cesty 16 resizeveľkolepým a ani jeho záver určite nikoho neprekvapí. Je vidieť, že autor sa vyhral viac so scenárom. Niektoré hovorené pasáže sú naozaj majstrovským dielom. Výhodou je, že Alberta stvárnil ako vzdelaného muža a divák sa tak dozvie také veci, o ktorých do teraz ani len netušil.

 

Keď si to teda zhrnieme. Pre pozeranie tohto filmu musíte spĺňať minimálne tri kritéria: mať naštudované aspoň základy o živote na Divokom západe, byť prístupný naozaj tvrdému humoru na spôsob Prci, prci, prcičky alebo Ted a v neposlednom rade vek nad osemnásť rokov je v tomto prípade samozrejmosťou. Takže milí rodičia, ak si chcete spraviť pekný večer práve pri tejto komédii, deti radšej prenechajte starým rodičom a vy, ktorí ešte tieto starosti/radosti nemáte, nenechajte sa odplašiť neznámym názvom. Garantujem vám, že sa dobre pobavíte.

 

Všetky cesty 11 resizeVšetky cesty vedú do hrobu (Milion Ways to Die in the West), USA, 2014
Dĺžka: 116 min.
Réžia: Seth MacFarlane
Scenár: Seth MacFarlane, Alec Sulkin, Wellesley Wild
Kamera: Michael Barrett
Hudba: Joel McNeely
Hrajú: Charlize Theron, Seth MacFarlane , Amanda Seyfried, Liam Neeson, Neil Patrick Harris, Giovanni Ribisi, Sarah Silverman, Wes Sudi, Evan Jones,Rex Linn, Tatanka Means, Alex Borstein
Premiéra: 12. júna.2014
Foto: Barracuda Movie

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.