Marché du film v Cannes sa začína 22. júna

Cannesaktualitylogo resizeV pondelok 22. júna sa začína v Cannes online Marché du film (Filmový trh), ktorý potrvá do 26. júna. Prinášame niekoľko programov, ktoré  budú jeho súčasťou a bude možné ich sledovať na oficiálnej stránke Facebooku. Počas filmového trhu premietnu 2300 dlhometrážnych filmov v 60 pavilónoch na 1200 projekciách.

V pondelok (22. júna) je na programe Digitálne európske filmové fórum (Digital European Film Forum ) Zúčastnia sa ho Pierre Lescure, riaditeľ Festivalu v Cannes, ďalej Tatxo Benet, Thierry Breton , Marco Chimenz , Agnieszka Holland, Nico Simon a Sabine Verheyen. V ten istý deň bude aj diskusia s francúzskym skladateľom Alexandrom Desplatom a anglickým skladateľom Johnom Powelom a na programe je aj koncert amerického džezového skladateľa Mar Ishama.

V utorok (23. júna) sa uskutoční diskusia so Sandrou Dewey a koncert francúzskeho skladateľa a interpreta Camillea Bazbaba.
V stredu (24. júna) je v pláne koncert japonského skladateľa Ryūichiho Sakamota a americkej muzikantky Laurie Anderson.

Vo štvrtok (25. júna) je na programe diskusia s čílskym tvorocom Pablom Larraínom a Efe Cakarel a nebude chýbať ani ďaľší koncert, a to  francúzskej skladateľky Chloé Thévenin.  

Piatočný deň (26.júna) je venovaný diskusii s konžským režisérom Dieudom Hamadinom a usporiadatelia zaradili aj online koncert oscarového skladateľa Gabriela Yareda.


Zoznam krátkometrážnych filmov
 
Kratkefilmylogo resizeFilmy, ktoré usporiadatelia vybrali do Súťaže krátkometrážnych filmov, vyhlásia ešte tohto roku. Víťaznému filmu ocenenému Zlatou palmou odovzdá porota cenu na jeseň. Termín a zloženie poroty oznámia neskôr. Prinášame zoznam súťažných filmov.
 
Sameh ALAA (Egypt) I AM AFRAID TO FORGET YOUR FACE - 15’ - Egypt, Francúzsko, Belgisko, Katar
 
Marie JACOTEY & Lola HALIFA-LEGRAND (Francúzsko) FILLES BLEUES, PEUR BLANCHE - Animation - 10’ - Francúzsko
 
Evi KALOGIROPOULOU (Grécko) MOTORWAY65 - 14’ - Grécko
 
Sophie LITTMAN (Veľká Británia) SUDDEN LIGHT - 14’ – Veľká Británia
 
Theo MONTOYA (Kolumbia) SON OF SODOM - Documentaire - 15’ - Kolumbia, Argentína
 
Paul NOUHET (Francúzsko) CAMILLE SANS CONTACT - 15’ - Francúzsko
 
David PINHEIRO VICENTE (Portugalsko) O CORDEIRO DE DEUS (L’AGNEAU DE DIEU) - 15’ – Portugaskol, Francúzsko
 
Lkhagvadulam PUREV-OCHIR (Mongolsko) SHILUUS - 13’ – Mongolsko, Veľká Británia
 
Paul SHKORDOFF (Kanada) BENJAMIN, BENNY, BEN - 7’ - Kanada
 
Leonardo VAN DIJL (Belgicko) STEPHANIE - 15’ – Belgicko
 
Zachary WOODS (USA) DAVID - 11’ - USA
 
 
 


 
 


    

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.