Festival v Cannes otvorí film Hlavu hore

Hlavu hore resizePo prvý raz v histórii 86. festival v Cannes slávnostne otvorí 13. mája dielo ženy, a to francúzskej režisérky Emmanuelle Bercot Hlavu hore (La Tête haute). Film hovorí o prevýchove mladého delikventa Malonyho, od detstva až po dospelosť, ktorého sa sudca a vychovávateľ pokúšajú zachrániť.

Snímka sa nakrúcala v provinciách Nord-Pas de Calais, Rhône-Alpes a Ile de France. Vo filme uvidíme takých známych hercov ako Catherine Deneuve, Benoît Magimel, Sara Forestier a Rod Paradot. „Výber toho filmu sa môže zdať prelomovým z hľadiska kritérií, podľa ktorých sme doteraz vyberali filmy na otvorenie festivalu“, povedal Thierry Frémaux umelecký riaditeľ festivalu. „No je to zjavne odraz nášho snaženia obohatiť festival odlišným dielom pôsobiacim na city.“ Svetová premiéra filmu sa odohrá, ako vždy, vo Veľkom sále Lumière festivalového paláca a zároveň ho uvedú aj vo francúzskych kinách.

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.