Polnoc v Paríži otvorí festival v Cannes

Midnight-in-Paris_resizeNajnovší film Woodyho Allena Polnoc v Paríži otvorí 11. mája 2011 64. medzinárodný filmový festival v Cannes (Festival de Cannes). Predsedom medzinárodnej poroty bude tohto roku Robert De Niro.

Romantická komédia Woodyho Allena, nakrútená minulé leto v hlavnom meste Francúzska, dala dohromady veľkú medzinárodnú spoločnosť reprezentovanú Owenom Wilsonom, Rachel Mc Adamsovou, Marion Cotillardovou, Kathy Batesovou, Adrienom Brodym, prvou dámou Francúzska Carlou Bruni - Sarkozyovou, Gadom Elmalehom a Léou Seydouxovou. Po Lodýne (Match Point) a Barcelone (Vicky Cristina Barcelona), je to tentoraz Paríž, ktorému tvorca tentoraz venoval svoju pozornosť.

„Polnoc v Paríži je prekrásne vyznanie lásky Parížu“ povedal riaditeľ festivalu Thierry Frémaux. „Je to dielo, v ktorom Woody Allen, prehlbuje pohľad na otázky, ktoré položil vo svojich predchádzajúcich filmoch: náš vzťah k histórii, umeniu, rozkošiam a životu. Vo svojom 41 dlhometrážnom filme odhalil odkiaľ čerpá inšpiráciu."

Producentom filmu je španielska spoločnosť Madiapro, newyorská Gravier Production a distributérom francúzsky Mars Film, ktorý ho okrem premiéry v Cannes uvedú v ten istý deň aj v 400 kinosálach po celom Francúzsku. Organizátori festivalu sa dohodli so svojim partnermi Canal + a Medzinárodnou federáciou francúzskeho filmu o možnosti slávnostný ceremoniál 64. ročníka sledovať naživo, aby si filmoví fanúšikovia mohli vychutnať celý jeho program. Festival potrvá do 22. mája 2011.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.