Zlatý medveď pre Meryl Streep

meryl_iron

 

Populárna americká herečka Meryl Streep, držiteľka dvoch Oscarov za snímky Kramerová verzus Kramer (1979) a Sofiina voľba (1982) sa 14. februára 2012 na pôde 62. MFF v Berlíne stane držiteľkou Čestného Zlatého medveďa berlínskeho filmového festivalu.

Herečka, ktorá má presne toľko rokov ako berlínsky festival, bola na Oscara nominová 16 ráz a udelili jej aj sedem Zlatých glóbusov. Vďaka výkonom vo viac než päťdesiatke filmov patrí k najuznávanejším a najpopulárnejším filmovým hviezdam. Slávu si získala na sklonku sedemdesiatych rokov televíznym seriálom Holocaust a drámou Michaela Cimina Lovec jeleňov, ktorá jej vyniesla prvú nomináciu na Oscara. V súčasnosti je nominovaná na Zlatý glóbus za rolu britskej premiérky Margaret Thatcher v novom filme The Iron Lady (na obrázku) režisérky Phyllidy Lloyd.

Na pôdu berlínskeho festivalu nezavíta Meryl Streep po prvý raz. V roku 1999 tam získala cenu Berlinale Camera, v roku 2003 sa spolu s Julianne Moore a Nicole Kidman delili o Strieborného medveďa za herecké výkony v snímke Hodiny. O tri roky neskôr sa do Berlína vrátila s filmom Roberta Altmana A Prairie Home Companion.

Festival pri príležitosti ocenenia Čestným Zlatým medveďom uvedie retrospektívu filmov Meryl Streep. Slávnostné odovzdávanie ceny bude spojené s predstavením snímky The Iron Lady.

pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.