Art Film Fest predstavil Loli paradičku a Vietor

ArtFilmFestlogo resizeMedzinárodný filmový festival Art Film Fest je dôležitou platformou pre slovenskú kinematografiu. Program najväčšieho slovenského filmového podujatia ponúka tento rok rekordný počet filmov v slovenskej premiére – v sobotu uviedol trojicu, v nedeľu dve nové snímky.

Sálu košického kina Úsmev na prasknutie naplnila premiéra filmu Loli paradička (2019). Scenáristicko-režijný debut Loliparadicka resizeotca a syna – Viťa a Richarda Staviarskych je netypickým ľúbostným príbehom z pitoreskného prostredia jarmokov. Predavač cukroviniek Milan zistí, že mu hladná Veronika ukradla dva turecké medy. Zľutuje sa nad ňou, pozve ju na obed a zaľúbia sa do seba. Veronike neprekáža, že Milan nemá nohu, jemu nevadí, že je Rómka. Ako však prijme nekonvenčnú dvojicu spoločnosť? Trpkú komédiu, ktorá príde do kín už 18. júla 2019, v Košiciach uviedla početná delegácia tvorcov a hereckých predstaviteľov.

Poľsko-slovenský koprodukčný film Vietor. Dokumentárny triler (Wiatr. Thriller dokumentalny, 2019) uviedol režisér Vietor resizeMichał Bielawski. Jeho snímka rozpráva o unikátnom type vetra, ktorý v Tatrách poznajú pod názvom Halný. Okrem rozsiahlych škôd na majetku spôsobuje miestnym obyvateľom aj psychické ťažkosti. Bielawskeho dokumentárna esej je ponúka unikátny náhľad do životov ľudí z horských oblastí a jej ústrednou témou je boj človeka s prírodou.
Počas nasledujúcich dní uvedie Art Film Fest desiatky filmov z celého sveta, medzi nimi nebudú chýbať ani ďalšie premiéry domácich snímok.

Viac: www.artfilmfest.sk.

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.