Art Film Fest uvedie víťazný film z Cannes

Art Film Fest logo resizeJe to definitívne. Mimoriadne nasadenie a spoločné úsilie Art Film Festu a multimediálnej distribučnej spoločnosti Film Europe je korunované veľkým úspechom. Víťazný film nedávno skončeného festivalu v Cannes Život Adèle (La vie d´Adèle) uvidia už o pár dní aj návštevníci Medzinárodného filmového festivalu  Art Film Fest, ktorého 21. ročník sa bude konať od 21. do 26. júna v Trenčianskych Tepliciach a Trenčíne.

A pôjde naozaj o veľmi exkluzívne premietanie! Bude nielen totožné s tým, čo videli diváci v Cannes, ale zároveň aj absolútne ojedinelé. Neobyčajný príbeh lásky dvoch mladých žien totiž mal počas svetovej premiéry na francúzskej Riviére status „work in progress“, ale po získaní Zlatej palmy sa okamžite rozhodlo, že film v tejto podobe sa už verejne a89076ca-d1a8-433c-8919-0b98810b32ad 1 resizenikdy premietať nebude. Do dátumu prvej národnej distribučnej premiéry (vo Francúzsku 9. októbra) musí byť dodatočne upravený, inými slovami skrátený a zostrihaný. Vďaka intenzívnemu rokovaniu spoločnosti Film Europe a Art Film Festu sa ale podarila skvelá vec: v pôvodnej verzii ho uvidia aj návštevníci AFF!

 

„Veľmi sa z tejto exkluzivity teším“, uviedol Peter Nágel, riaditeľ Art Film Festu a dodal: „Je to úžasná správa a veľká pocta pre náš festival. Posledné dni mi pripomínali záverečnú partiu pokru, či očakávané eso príde alebo nie!“

Rovnakú radosť z tohto úspechu má aj Ivan Hronec, generálny riaditeľ distribučnej spoločnosti Film Europe, ktorý síce získal tento mimoriadne kvalitný film ešte pred záverečným vyhlásením víťazných paliem, ale nasledujúce rozhodnutie o úprave konečnej verzie ho tiež zaskočilo. „Adèle vstúpi do slovenských kín až 29. novembra, preto bolo veľmi zložité získať exkluzívnu canneskú verziu už pre Art Film Fest. Bol to extrémne krátky čas. Aj z tohto dôvodu sa tento film nebude premietať ani v Karlových Varoch, keďže riziko prípadného neuvedenia bolo naozaj veľmi vysoké.“

Vášnivá a odvážna melodráma sa stala verdiktom Stevena Spielberga a jeho kolegov z canneskej jury prvým filmom v histórii najprestížnejšieho festivalu, keď najvyššia cena nepatrí len režisérovi Abdellatifovi Kechichemu, ale aj obom hereckým protagonistkám Adèle Exarchopoulos a Léy Seydoux.

 


 

A

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.