Nostalgia bez strechy nad hlavou

INFOMEDIAnostalgiaPo ukončení našej nájomnej zmluvy k 30.6.2011 nedošlo z dôvodu "plánovanej realizácie takých stavebných úprav, ktoré v ďalšom období neumožnia poskytovať tieto priestory externým nájomníkom" k jej predĺženiu-obnoveniu na ďalšie obdobie, a po 20 rokoch nemáme kde ďalej pôsobiť...

Zatiaľ síce neúspešne, no hľadáme a budeme hľadať i naďalej možné alternatívy na ďalšie pôsobenie. Budeme radi, pokiaľ by ste nám v tejto súvislosti vedeli nejakým spôsobom (nápad-tip na vhodný priestor...) pomôcť. Je nám ľúto, že sme po 20 rokoch museli ukončiť naše aktivity v priestoroch Stavebnej fakulty STU. Vzhľadom na stúpajúci trend návštevnosti našich predstavení v posledných rokoch a povzbudzujúce ohlasy verejnosti sa budeme snažiť pokračovať v činnosti i naďalej.

V súčasnosti aktívne hľadáme i navštevujeme potenciálne miesta na pokračovanie aktivít a privítame každý nápad-tip na vhodný priestor, v dostupnej lokalite pre divákov, so základným technickým zázemím a s možnou perspektívou v súčasnosti už nevyhnutnej digitalizácie. Privítali by sme i iniciatívu-ponuku od vysokých škôl, organizácií, ale i mesta, mestskej časti, samosprávy či iných subjektov, ktoré by si vedeli predstaviť aktivity Nostalgie v ich nedostatočne využívaných či vôbec nevyužívaných priestoroch a pôsobenie najväčšieho študentského kina na Slovensku by bolo i pre nich prínosné a skutočne vítané."

Počas svojej existencie sme pripravili a zrealizovali desiatky unikátnych projektov, zorganizovali množstvo medzinárodných prehliadok, profilov významných tvorcov, ale i festivalových projekcií. V roku 2010 chodilo na predstavenia Nostalgie v priemere vyše 100 divákov, čo je (podľa štatistík Združenia prevádzkovateľov kín a Asociácie slovenských filmových klubov) najvyššia priemerná návštevnosť v rámci všetkých slovenských kín, multiplexov či filmových klubov.

Filmový klub Nostalgia je držiteľom výročného ocenenia Najlepší filmový klub roka 2008 a držiteľ ocenenia Filmový klub roka 2005. Počas 20-tich rokov bolo v Nostalgii uvedených viac ako 4 500 filmových predstavení s celkovou návštevnosťou vyše 530 000 divákov, ktorým ďakujeme za priazeň.

V tejto chvíli je to k vzniknutej situácii od nás všetko, o prip. ďalšom pokračovaní-vývoji vás budeme informovať.

S pozdravom Pavel Gavalier
FK NOSTALGIA
nostalgia@nostalgia.sk

   

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.