De Niro predsedom poroty v Cannes

robert_de_niroPredsedom hlavnej poroty 64. medzinárodného filmového festivalu v Cannes bude americký herec Robert De Niro. „Je to pre mňa jedinečná príležitosť,“ vyjadril sa, „pretože canneský festival je jeden z najstarších a najlepších na svete. V osemdesiatych rokoch som dvakrát pôsobil ako predseda poroty, preto viem, že to nie je jednoduchá úloha, ale cítim sa byť veľmi šťastný a poctený možnosťou viesť tohtoročnú porotu v Cannes.“

Filmový festival v Cannes sa bude konať v dňoch 11. - 22. mája 2011

Len o niekoľko dní, v rámci udeľovania 68. Zlatých glóbusov v nedeľu 16. januára, De Niro prevezme prestížnu Cenu Cecila B. DeMilla. Počas svojej kariéry bol šesťkrát nominovaný na Oscara a získal ho dva razy – za výkony vo filmoch Krstný otec II (1975) a Zúriaci býk (1981). V roku 2003 mu udelili Cenu Amerického filmového inštitútu za celoživotný prínos a roku 1993 Čestného Zlatého leva filmového festivalu v Benátkach.

Hrdý rodák z newyorskej štvrte Tribeca po nej nazval svoju produkčnú filmovú spoločnosť aj filmový festival, ktorý tohto roku oslávi desiate výročie.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.