SHOOTING STARS opäť bez Slovenska

shooting_starNadchádzajúci medzinárodný filmový festival v Berlíne už tradične predstaví desať mladých európskych hereckých nádejí v rámci 14. ročníka podujatia Shooting Stars. Európska organizácia na propagáciu kinematografie European Film Promotion (EFP) vybrala na rok 2011 týchto desať mladých hercov a herečiek spomedzi 25. prihlásených národnými organizáciami, spolupracujúcimi s EFP:

Veľká Británia: Andrea Riseborough (Brighton Rock)
Albánsko: Nik Xhelilaj (The Albanian)
Dánsko: Pilou Asbæk (R)
Holandsko: Sylvia Hoeks (Tirza)
Chorvátsko: Marija Skaričić (Mother of Asphalt)
Írsko: Domhnall Gleeson (True Grit)
Macedonia: Natasha Petrovic (As If I Am Not There)
Nemecko: Alexander Fehling (Goethe!)
Španielsko: Clara Lago (Bunker)
Švédsko: Alicia Vikander (Pure)

Výber mala na starosti medzinárodná porota pod vedením francúzskeho producenta Cédomira Kolara. Členmi boli britský filmový kritik Derek Elley, dánsky režisér Ole Christian Madsen, nemecká herečka Heike Makatsch a americká kastingová manažérka Lina Todd. Vybraní herci budú v dňoch 10. - 20. februára 2011 čestnými hosťami 61. MFF v Berlíne. Podujatie vyvrcholí odovzdávaním cien Shooting Stars 14. februára.

Počas štrnástich rokov podujatie predstavilo 223 mladých talentov, medzi nimi i dnes už slávnych hercov ako Moritz Bleibtreu, Daniel Brühl, Daniel Craig, Céline de France, Dorka Gryllus, Heike Makatsch a Carey Mulligan. Slovensko v projekte počas jeho štrnásťročnej existencie reprezentovali iba dvaja. V roku 2007 sa stala slovenskou Shooting Star herečka Táňa Pauhofová a rok nato sa do projektu zapojil herec Marko Igonda. Českú kinematografiu reprezentovali Tatiana Vilhelmová (2003), Anna Geislerová (2004), Jan Budař (2005), Pavel Liška (2006), Klára Issová (2007) a Kryštof Hádek (2010). Osem účastníkov v projekte malo Maďarsko, po troch mladých hercoch predstavili svetu dokonca i Slovinsko a Rumunsko.

Shooting Stars sa koná s podporou programu EÚ Media. Sponzorom podujatia sú filmové štúdiá Babelsberg.

Podrobnosti nájdete na internetovej stránke SHOOTING STARS

 
 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.