Americká idyla (USA-Hongkong 2016)

americka idylaAmerican Pastoral
110 minút.
Scenár: John Romano. Réžia: Ewan McGregor. Kamera: Martin Ruhe. Strih: Melissa Kent. Hudba: Alexandre Desplat. Účinkujú: Ewan McGregor, Jennifer Connelly, Dakota Fanning, Peter Riegert, Rupert Evans, Uzo Aduba, Molly Parker, Valorie Curry, Hannah Nordberg, Mark Hildreth, Samantha Mathis, David Strathairn, Ocean Nalu James, David Whalen, Julia Silverman, Justin Clarke a ďalší.
Slovenská premiéra 17. novembra 2016
Škótsky herec Evan McGregor, hviezda filmov Plytký hrob, Transpotting či Zamatová extáza, známy však najmä ako Obi-Wan Kenobi z Hviezdnych vojen, debutuje po televíznej snímke Tube Tales (1999) aj na veľkom plátne kín. Za námet si vybral rovnomenný román Philipa Rotha z roku 1997. Sám stvárnil aj hlavnú rolu Seymoura "Švéda" Levova, typického predstaviteľa amerického sna, ktorý sa z úspešného športovca a študenta prepracoval na nemenej úspešného podnikateľa, manžela kráľovnej krásy a pyšného otca dcéry Merry. Lenže tá na sklonku 60. rokov odľahla volaniu detí kvetov, stala sa aktivistkou bojujúcou proti vojne vo Vietname a ušla z domu. Dráma, ktorá mala premiéru na festivale v Toronte, nenašla veľa porozumenia u kritikov ani u publika.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.