Učiteľka otvorí na Magio pláži sezónu

Bazant2016logo resizeAj tento rok bude Bažant Kinematograf filmovým programom spríjemňovať večery na bratislavskej Magio pláži. V termíne od 13. júla do 16. augusta ponúkne 25 filmov a ten úvodný bude patriť slovenskej premiére nového filmu Jana Hřebejka Učiteľka, v hlavnej úlohe s vynikajúcou Zuzanou Mauréry.

Bažant Kinematograf i tento rok prináša kvalitný filmový program aj na Magio pláž v Bratislave. Predstaví rôznorodý výber kvalitných a úspešných filmových titulov z posledného obdobia, špeciálny filmový profil a tiež mimoriadne uvedenia a filmové premiéry za účasti zaujímavých hostí. Letné kino otvorí v stredu 13. júla slávnostná slovenská Ucitelka resizepremiéra najnovšieho filmu Jana Hřebejka Učiteľka. Tento prvý slovenský film uznávaného českého režiséra sa na Magio pláži predstaví len pár dní po svetovej premiére v Hlavnej súťaži prestížneho Medzinárodného filmového festivalu Karlove Vary, z ktorého si Zuzana Mauréry za postavu učiteľky Drazdechovej odniesla cenu medzinárodnej poroty za Najlepší ženský herecký výkon. Uvedie ho početná delegácia tvorcov, na čele s režisérom Janom Hřebejkom, scenáristom Petrom Jarchovským a hlavnou hereckou predstaviteľkou Zuzanou Mauréry. Film vstupuje do kín 21. júla.

 

Program letného kina tvorí kvalitný výber filmových domácich a zahraničných titulov, v premiére a za účasti tvorcov budú uvedené dve slovenské koprodukčné snímky Rodinný film slovinského režiséra Olma Omerzua a Ani ve snu! Petra Oukropca. Špeciálne miesto v programe letného kina má Woody Allen a tento rok je mu venovaný cyklus Woody Allen de luxe, ktorý exkluzívne divákom Magio pláže na plátne pripomenie výber z jeho klasických diel Hana a jej sestry, Zločiny a poklesky, Danny Rose z Broadway a Zelig. V rámci tohtoročného partnerstva s SK PRES 2016 pri príležitosti slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie Bažant Kinematograf uvedie film Martina Šulíka Všetko čo mám rád v obnovenej premiére v zdigitalizovanej verzii. Predstaví sa aj laureát ceny LUX udeľovanej Európskym parlamentom, ktorým je za rok 2015 francúzsko-¬nemecko¬-turecký film Mustang (r. Deniz Gamze Ergüven).

V cykle venovanom prázdninujúcim deťom a ich rodičom sú tentoraz zaradené dva filmy, animovaný titul V hlave (r. Pete Docter a Ronnie Del Carmen) a slovensko-česká snímka Sedem zhavranelých bratov od Alice Nellis, uvedená vo verzii s hlasovým komentárom pre zrakovo postihnutých a titulkami pre nepočujúcich divákov. Stála scéna na Magio pláži aj tento rok nahradí bratislavskú zastávku autobusu Bažant Kinematograf a uvedie tri tituly z programovej pätice, Eva Nová, Stratení v Mníchove a Wilsonov.

 

Generálnym partnerom projektu Bažant Kinematograf je od jeho začiatku Zlatý Bažant, ktorý už päť rokov podporuje aj Letné kino Bažant Kinematograf na Magio pláži a štrnásty rok pod jeho značkou cestujú po celom Slovensku dva retro „kinobusy“ Škoda RTO. „Prehliadka toho najlepšieho, čo česká a slovenská kinematografia prináša, v spojení s najlepším slovenským pivom. Tomu hovorím ideálna kombinácia. Bažant Kinematograf a Zlatý Bažant jednoducho patria k sebe. Sme nerozlučnou dvojicou už štrnásť rokov a rozhodne v spolupráci budeme pokračovať aj naďalej,“ hovorí Ronald Lupták, group brand manager HEINEKEN Slovensko a zároveň dodáva: „Bažant Kinematograf je unikátny projekt, kde počas celého leta, pod holým nebom, v centre vyše tridsiatich miest vrátane bratislavskej Magio pláže, majú Slováci možnosť vidieť skvelé filmy a zároveň si vychutnať našu tohoročnú novinku - Zlatý Bažant ´73!“

 

Letné kino na Magio pláži bude premietať od nedele do štvrtka, projekcie sú pre divákov bez vyberania vstupného, vždy od 21:00, resp. krátko po zotmení. Nepremieta sa za mimoriadne nepriaznivého počasia, predovšetkým za silného vetra. Príjemné prostredie a zázemie Magio pláže ponúka divákom sedenie na lehátkach, laviciach, za depozit je možnosť zapožičať si deku. Možnosť občerstviť sa v plážových baroch je do polnoci.

Viac: www.kinematograf.sk | www.magioplaz.sk

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.