Palace Pictures odchádza, Forum Film prichádza

forumS potešením si Vám dovoľujeme oznámiť, že od 1. júna 2011 začala na slovenskom trhu svoju činnosť spoločnosť Forum Film Slovakia. V rámci svojho pôsobenia prevezme distribúciu filmov spoločnosti Palace Pictures, ktorá týmto zanikne. Palace Pictures pôsobila na slovenskom trhu od roku 2005 a vo svojom širokom portfóliu mala filmy ako napríklad Predčítač, Ctihodný občan, Smrť čaká všade, Gnomeo a Júlia 3D, český film Kajínek a Všemocný.

Forum Film Slovakia je sesterskou spoločnosťou spoločnosti Cinema City Slovakia. Forum Film Slovakia bude slovenským divákom prinášať nezávislé filmy vysokej kvality, okrem iného Troch mušketierov a Vojnu bohov vo formáte 3D, The Hunger Games a James Bond 23.

Novozaložená spoločnosť Forum Film Slovakia je dcérskou spoločnosťou skupiny Cinema City International. Slovensko je po Poľsku, Maďarsku, Bulharsku, Rumusku a Izraeli šiestym trhom, na ktorom bude Forum Film pôsobiť. S výnimkou Slovenska je spoločnosť Forum Film distributérom filmov štúdia Disney na všetkých vyššie uvedených trhoch.

Forum Film Izrael je distribútorom štúdia Disney viac než 50 rokov. Forum Film Poľsko od roku 2003, Forum Film Maďarsko od roku 2005, Forum Film Bulharsko od roku 2009 a Forum Film Rumunsko od roku 2010. Forum Film distribuuje filmy štúdií Sony a Fox v Izraeli a štúdií Paramount a Universal v Bulharsku.

Spoločnosť Cinema City International je najväčším prevádzkovateľom multikín v strednej a východnej Európe a v Izraeli. Spoločnosť prevádzkuje 94 multikín s 887 plátnami v 7 krajinách (Poľsko, Česká Republika, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, Slovensko a Izrael). Okrem toho má Cinema City International v súčasnosti viac než 35 multiplexov vo výstavbe, ktoré ponúknu približne 360 nových plátien. Navyše sa spoločnosť Cinema City aktívne zapája do predaja kinoreklamy a filmovej distribúcie.

V roku 2010 predala spoločnosť Cinema City 30,5 milióna vstupeniek v šiestich krajinách, čo je 11,1% nárast oproti roku 2009. Skupina Cinema City zamestnáva viac než 4000 ľudí v 7 krajinách.

Na čele spoločnosti Forum Film Slovakia stojí Andrea Baisová pod vedením Ayelet Nir, Head of International distribution Forum Film International a Cinema City International.


Forum Film Slovakia, s. r. o., Einsteinova 20, SK - 851 01 Bratislava
Program/Marketing/PR: Igor König / Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.