Večer na počesť Bebela v Cannes

belmondo_tasr_ap_resizeNa tohtoročnom 64.cannesskom festivale (11.5.- 22.5.2011) bude 17. mája na programe slávnostný večer venovaný na počesť Jeana-Paula Belmonda. „Sme veľmi radi, že súhlasil s večerom venovanom na jeho počesť, na ktorom vzdáme hold jeho talentu a životnej ceste. Jeho široký herecký register, charizma osobnosti, precíznosť jeho hry, uťahovanie si zo svojich najbližších, ľahkosť vystupovania, ho zaraďujú medzi najväčších francúzskych hercov všetkých čias ako Jean Gabin a Michel Simon.  Mnoho jeho filmov sú toho dôkazom. Niet pochýb o tom, že početná skupina francúzskych hercov, Jean Rochefort, Claude Rich, Pierre Vernier a Jean-Pierre Marielle, jeho priatelia z konzervatória, budú spolu s ním kráčať po canneských schodoch, a to za ovácii jeho vždy vďačného publika“, povedali prezident festivalu Gilles Jacob a riaditeľ Thierry Frémaux.

Skutočne nastala chvíľa osláviť mimoriadny talent tohto francúzskeho herca, konštatuje sa v správe. Od konca 50. rokov minulého storočia, stelesňuje Jean- Paul Belmondo to najlepšie, čo vzniklo pod taktovkou populárnych režisérov (Philippe de Broca, Henri Verneuil, Gérard BebelOury, George Lautner, Jacques Deray). Triumfálny nástup francúzskych tvorcov pokračoval v 60. a 70. rokoch (Jean- Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Francois Truffaut, Claude Lelouche a tiež Alain Resnais a nezabudnime na Vittoria DeSicu a Alberta Lattuada). Muž z Ria, Na konci s dychom (foto z filmu), Bláznivý Petríček, Farár Léon Morin, Siréna z Mississipi, Nádherný, Stavsky či Borsalino, sú len malé ukážky na ilustráciu jeho bohatej filmografie.  Poznajú ho na celom svete, inšpiroval početnú  generáciu hercov,  je populárny v Los Angeles, Tokiu, Mexiku, Moskve. Prosto Jean- Paul Belmondo, čiže Bebel, je skutočne jednou z najpopulárnejších osobností francúzskeho filmu  a ho obecenstvo miluje.
Canneský festival ho už dávno chcel vidieť kráčať po červenom koberci.  Ako sme už spomenuli v spoločnosti svojich priateľov a obdivovateľom bude Bebel prítomný 17. mája na premiére dokumentárneho filmu Vincenta Perrota a Jeffa Domenecha  "Belmondo, Cesta..." (Belmondo, Itinéraire...). Po projekcii nasleduje slávnostná večera a oslava, ktorá ma byť dôstojnou bodkou za  dňom vzdania úcty veľkému hercovi.

Z najnovších  informácii  bude zaujímavé, že po Kristin Scott Thomas, Diane Kruger, Monica Bellucci, bude hostiteľkou otváracieho a záverečného večera 64. canneského festivalu  populárna 28-ročná  francúzska herečka Mélanie Laurent .

Ako je už známe predsedom  hlavnej poroty ( porota celovečerných hraných filmov) bude Robert De Niro. Post predsedu poroty Istý pohľad prijal zasa známy filmár Emir Kusturica.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.