Okupace (Česko, 2021)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

OkupaceOkupace
Dráma, 98 minút (Alternatívna 93 minút)
Réžia: Michal Nohejl. Scenár: Marek Šindelka, Vojtěch Mašek, Michal Nohejl. Kamera: Jan Baset Střítežský. Strih: Petr Turyna. Hudba: La Petite Sonja, Hank J. Manchini. Hrajú: Martin Pechlát, Cyril Dobrý, Antonie Formanová, Tomáš Jeřábek, Otakar Brousek ml., Pavel Neškudla, Alexej Gorbunov, Vlastimil Venclík a ďalší.
Slovenská premiéra: 16. marca 2022
Jedna noc, jeden bar. Ospalý večierok hercov po predstavení naruší návšteva nepozvaného hosťa. Namol opitý ruský dôstojník prišiel predať kanister armádneho benzínu, lenže obchod sa zvrhne na preteky v pití vodky a Rus, zaujatý nielen pohľadnou Miladou, ale hlavne komickou zbabelosťou všetkých prítomných mužov, sa k odchodu nemá. Atmosféra hustne spolu s oblakmi cigaretového dymu, charaktery sa lámu, Rus sa skvele baví. Tak skvele, že nakoniec vytiahne zbraň… Večierok v rytme kozmickej psychedélie kultových Kill the Dandies! sa rozbieha viac, než je osadenstvu milé. Hra sa mení na pascu, hrdinovia v zbabelcov a zbabelci v hrdinov. A z okupovaného baru vedie iba jediná cesta: revolúcia! Po tejto pitke nikto nezostane ako predtým.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.