Európske filmové ceny vyhral Chľast

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Chalst resizeEurópska filmová akadémia (EFA) vyhlásila mená víťazov svojich výročných cien, ktorým tento rok dominovala snímka Chľast. Dánska dráma sa stala Európskym filmom roka a vyniesla tiež ceny Thomasovi Vinterbergovi za réžiu a scenár, za ktorý ocenili aj Tobiasa Lindholma, a Madsovi Mikkelsenovi za herecký výkon. V tlačovej správe o tom za EFA informovala Blanka Elekes Szentágotai.Európskou herečkou sa stala Nemka Paula Beer vďaka výkonu v romantickej dráme Undine. Za Európsky objav vyhlásili taliansko-poľský film Sole od Carla Sironiho a cenu v kategórii Európsky dokument si vyslúžil Kolektív od Alexandra Nanaua.

Tridsiaty tretí ročník udeľovania Európskych filmových cien pre pandémiu pozostával z viacerých virtuálnych podujatí, na ktorých oznámili víťazov aj v ďalších kategóriách. Počas sobotňajšieho veľkého finále EFA predstavila aj víťaza novej kategórie. Cenu EFA za novátorské rozprávačstvo si vyslúžil Mark Cousins za dokumentárny film Women Making Films: A New Road Movie Through Cinema.

Zoznam víťazov

Európsky film Chľast, réžia:
Thomas Vinterberg

Európsky objav – Prix FIPRESCI:
Sole, réžia: Carlo Sironi

Európsky dokument: Kolektív, réžia:
Alexander Nanau

Európsky režisér/režisérka:
Thomas Vinterberg, Chľast

Európska herečka:
Paula Beer, Undine

Európsky herec:
Mads Mikkelsen, Chľast

Európsky scenárista/scenáristka:
Thomas Vinterberg a Tobias Lindholm, Chľast

Cena EFA za novátorské rozprávačstvo:
Mark Cousins, Women Making Films: A New Road Movie Through Cinema

 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.