Zomrel slávny kórejský režisér Kim Ki-duk

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

ki duk kimJeden z najkontroverznejších, no súčasne i jeden z najslávnejších, juhokórejských režisérov Kim Ki-duk  skonal v noci z piatka na sobotu vo veku 59 rokov. Nestalo sa tak v jeho domovine, ale v Lotyšsku kam pricestoval 20. novembra tohto roku a práve tam sa stal ďalšou slávnou obeťou koronavírusu. Podľa neoficiálnych informácií pritom zamýšľal kúpiť dom a požiadať o povolenie na trvalý pobyt v tejto krajine.

Kim Ki-duk je mimoriadne oceňovaný tvorca a filmovým fanúšikom je veľmi dobre známy i vďaka svojim snímkam ako Krokodíl (1996), Ostrov (2000), Jar, leto, jeseň, zima ... a jar (2003), Golfová palica (2004) Luk (2005), Čas (2006) alebo Dych (2007). V roku 2004 získal na filmovom festivale Berlinale Strieborného medveďa za Samaritánku a jeho Golfová palica získala rovno štyri ceny na filmovom festivale v Benátkach. Obecne sa dá povedať, že išlo o najúspešnejší rok jeho kariéry vôbec. Za posledné desaťročie už síce nevytvoril toľko významných počinov ako v minulosti, no i naďalej bol dostatočne plodný. V poslednej dobe bol úzko spätý s Ruskom a Kazachstanom a bol dokonca i šéfom poroty filmových festivalov v Moskve a Soči. I jeho posledný film s názvom Dissolve sa nakrúcal v Kazachstane a premietal sa na moskovskom festivale v roku 2020. Bohužiaľ, ničoho ďalšieho sa už v jeho podaní nedočkáme.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.