Johanka z Arku (Francúzsko 2019)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Johanka z ArkuJeanne
Historická dráma. 124 minút
Scenár a réžia: Bruno Dumont. Kamera: David Chambille. Strih: Badile Belkhiri. Hudba: Christophe. Hrajú: Lise Leplat Prudhomme, Annick Lavieville, Justine Herbez, Jean- François Causeret, Benoît Robail, Alain Desajcques, Serge Holvoet, Julien Manier, Benjamin Demassieux, Laurent Darras, Marc Parmentier, Jean- Pierr Baude a ďalší.
Slovenská premiéra: 20. augusta 2020
Rok 1429. Zúri storočná vojna. Johanka (Lise Leplat Prudhomme), ktorá má vojenské a duchovné poslanie, oslobodí Orléans a znova dosadí následníka trónu na francúzsky trón. Potom odchádza bojovať do Paríža, kde utrpí prvú porážku. Burgunďania ju uväznia v Compiègne a vydajú Angličanom. Vtedy predstúpi pred cirkevný súd v meste Rouen. Proces vedie Pierre Cauchon (Jean-François Causeret), ktorý sa usiluje zbaviť ju všetkej dôveryhodnosti. Johanka ostáva verná svojmu poslaniu a odmieta sa priznať k čarodejníctvu, z ktorého ju obviňujú. Nakoniec ju odsúdia na upálenie na hranici za kacírstvo... Snímka získala zvláštnu cenu poroty v sekcii Un Certain Regard na MFF Cannes 2019.
Foto: Film Europe Media Company

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.