1917 (USA/Veľká Británia 2019)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

19171917
Vojnová dráma, 119 minút
Scenár: Sam Mendes, Krysty Wilson-Cairns. Réžia: Sam Mendes. Kamera: Roger Deakins. Strih: Lee Smith. Hudba: Thomas Newman. Hrajú: Dean-Charles Chapman, Georgee MacKay, Daniel Mays, Colin Firth, Pip Carter, Andy Apollo, Andrew Scott, Benedict Cumberbatch, John Hollingworth, Richaard Madden, Jamie Parker, Taddeo Kufus, Paul Tinto, Josef Davies, Gabriel Akuwudike, Spike Leighton a ďalší.
Slovenská premiéra: 13. februára 2020
6. apríla 1917, na fronte v severnom Francúzsku veliteľ jednej britskej jednotky vydá slobodníkovi Tomovi Blakeovi (Dean-Charles Chapman) rozkaz, aby si vybral jedného z kolegov a splnili pridelenú úlohu. Tom si vyberie svojho najlepšieho priateľa, Willa Schofielda (George MacKay). Až v tomto momente sa mladíci dozvedia, o akú nebezpečnú misiu ide – majú do druhého dňa odovzdaťsprávu plukovníkovi MacCKenziemu (Benedict Cumberbatch) z vedľajšieho prápora. Splniť rozkaz znamená, že musia prekročiť frontovú líniu, preniknúť hlboko do nepriateľského územia až k mestečku Écoust. Obsah správy je závažný – MacKenzie má prerušiť útok na ustupujúcich Nemcov, v skutočnosti je to zo strany Nemcov lesť, ktorú pripravovali už niekoľko mesiacov. Životy 1600 MacKenzieho vojakov sú v ohrození. Jedným z nich je aj Tomov brat, poručík Joseph Blake (Richard Madden). Najväčším nepriateľom oboch priateľov je čas... Oscarový režisér Sam Mendes sa ani tento raz nepomýlil, keď siahol po náročnej téme, ktorú bravúrne so svojím tímom spracoval. Doteraz snímka získala 2 Zlaté glóbusy (najlepší film v kategórii dráma, najlepší režisér), 7 cien BAFTA a mal 11 nominácií na Oscarov. Akademici však snímke udelili iba tri ceny - za kameru (Roger Deakins), zvuk (Mark Taylor, Stuart Wilson) a vizuálne efekty (Guillaume Rocheron, Greg Butler, Dominic Tuohy).
Foto: Forum Film Slovakia

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.