Tranzit (SRN/Francúzsko 2018)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

TranzitTransit
Dráma, 101 minút
Scenár a réžia: Christian Petzold: Kamera: Hans Fromm. Strih: Bettina Böhler. Hudba: Stefan Will. Hrajú: Franz Rogowski, Paula Beer, Godehard Giese, Lilien Batman, Maryam Zaree, Barbara Auer, Matthias Brnadt, Sebastian Hülk, Emilie de Preissac, Antoine Oppenheim, Alex Brendemühl, Ronald Kukulies a ďalší.
Slovenská premiéra: 14. marca 2019
Nemecký režisér Christian Petzold vo filme Tranzit skúma fantómy európskej migrácie a identity. V jeho nezvyčajne poňatom filme s množstvom melodramatických i politických motívov je príbeh z čias nemeckej okupácie Francúzska zasadený do súčasných reálií. Hlavnou postavou filmu je Georg (Franz Rogowski), ktorý postupne prijíma totožnosť ľudí, s ktorými ho dávajú dokopy tragické okolnosti. Tá mu síce umožňuje dostať víza a odplávať jednou z posledných lodí, ktoré opúšťajú Marseille, ale spolu s ňou na seba berie aj niektoré ťaživé dôsledky. V Marseille totiž nachádza „svoju“ ženu, ktorú pozná len z listu. Vezme na seba s novou identitou aj nový vzťah a novú budúcnosť?
Foto: Film Europe Media Company

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.