Yomeddine (Egypt/USA/Rakúsko 2018)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

YomeddineYomeddine
Dobrodružná tragikomédia, 97 minút
Scenár a réžia: Abu Bakr Shawky. Kamera: Federico Cesca. Strih: Erin Greenwell. Hudba: Omar Fadel. Hrajú: Rady Gamal, Ahmed Abdelhafíz, Shahira Fahmy, Osama Abdallah, Mohamed Abdel Azim, Shebab Ibrahim a ďalší.
Slovenská premiéra: 28. februára 2019
Bešaj (Rady Gamal) žije v koptskej kolónii pre malomocných, kam ho ako dieťa umiestnila jeho rodina. Má tu manželku a prácu, ktorá spočíva v zbieraní vecí na smetisku. Keď manželka zomrie, ostáva starnúcemu mužovi v srdci len veľká prázdnota a naliehavá nutnosť niečo zmeniť. Rozhodne sa pre riskantný plán – so svojím oslom a rozhrkanou károu sa vyberie na cestu, na ktorej konci, ako Bešaj dúfa, sa stretne s otcom. Pre muža so zohaveným telom predstavuje podobné rozhodnutie životnú výzvu, ktorú mu uľahčí spoločník, malý chlapec s nezabudnuteľným menom Obama (Ahmed Abdelhafiz)... Yomeddine je road movie o dôstojnosti a odvahe prijať inakosť, ktorá sa na prvý pohľad môže zdať ohavná.
Foto: Film Europe Media Company

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.